Moderní bydlení ve viktoriánské věznici je k mání v Anglii. Byt 3+kk tu stojí 6 milionů korun

Do vězení rozhodně dobrovolně nikdo nechce, ale když bývalou věznici Kingston v anglickém Portsmouthu předělali na zajímavý bytový dům, zájemci se jen hrnou. Z cel pro doživotní vězně vzniklo 83 moderních bytových jednotek, které jsou k mání v průměru za 6 milionů korun. Jak bydlení ve vězení vypadá?

Věznice HM Prison Kingston na jihu Anglie ve městě Portsmouth v hrabství Hampshire byla postavena v roce 1877 jako viktoriánská radiální věznice a má za sebou bohatou historii. V jednu chvíli byla budova využívána jako chlapecký klub a během druhé světové války tu byla policejní stanice. Vykonávaly se zde i tresty smrti, které byly ve Velké Británii v roce 1965 zrušeny. Od té doby byl Kingston jedinou věznicí v Anglii a Walesu, kde si zločinci odpykávali doživotní tresty. Věznice byla uzavřena 28. března 2013.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Gottová si našla luxusní náhradu za Bertramku. Za nové bydlení dala skoro 70 milionů

Z vězeňských cel luxusní bydlení

Podle webu Daily Mail pozemek s budovou koupila developerská společnost, která se rozhodla starou viktoriánskou věznici přestavět na zajímavý bytový dům s třiaosmdesáti bytovými jednotkami. kterému se dnes říká The Old Portsmouth Gaol. Vězeňská cela s dispozicí 3+kk je na prodej za 210 000 liber, tedy zhruba 6 milionů korun.  V areálu jsou rozsáhlé parkoviště a recepce, všechny byty mají přidělené parkovací místo.

Jak byty ve vězení vypadají

Bytový dům bývalou věznici nezapře. Vnitřní chodby si zachovaly řadu původních prvků, včetně historického uspořádání rotundy a křídel, které bylo běžné ve viktoriánských věznicích. Kromě toho byly zachovány původní dveře, vnitřní zábradlí, kamenné zdivo, parapety, schodiště a podesty.

  • Byty, které vznikly z bývalých cel, mají velkou obývací místnost s kuchyní a jídelnou, jednu, dvě nebo tři ložnice a koupelnu. Moderní kombinovaná kuchyň má vestavěné spotřebiče.
  • Ložnice mají také moderní interiér s vysoce kvalitními podlahami, bíle natřeným dřevem a zapuštěnými světly.
  • Koupelny se vyznačují čistými liniemi a moderním vybavením a obklady, a také dlažbami s mramorovým efektem.

Zdroje: dailymail.co.uk, en.wikipedia.org

Koupili byste si byt v bývalé věznici?

Podívejte se také na rekonstrukci, která by měla proměnit pražské hlavní nádraží:

Sdílejte článek

Přečtěte si také