Péče o mazlíčky

24. února 2023 10:00

Komerční sdělení

Pamlsky pro psy nejen jako oblíbená svačinka vašeho mazlíčka

Povinností každého psího majitele je zajistit, aby byl jeho pes spokojený, zdravý a správně se vyvíjel. Ptáte se, jaký je ten nejlepší způsob, jak toho dosáhnout?

Vůbec nejdůležitější je vyvážená plnohodnotná strava, která se ovšem liší v závislosti na potřebách vašeho psa. Jako doplněk základního krmiva, které tvoří největší podíl jejich každodenního jídelníčku, jim mohou být podávány pamlsky pro psy. Kromě toho, že se jedná o lahodnou svačinku, mají psí pamlsky i další zajímavé účely, na které se nyní společně podíváme.

Hlavní výhody a využití pamlsků pro psy

  • Posílení žádoucího chování

Existuje mnoho způsobů, jak odměnit svého psa za dobře odvedenou práci. Ten nejpohodlnější a vůbec nejefektivnější způsob představují pamlsky pro psy. Jedná se o oblíbenou metodu, která dokáže psa dostatečně motivovat k tomu, aby si rychleji zapamatoval požadované chování a nové povely.

  • Dodání důležitých živin

Mnoho pamlsků pro psy navíc obsahuje specifické živiny, které váš pes nemusí dostávat z běžné stravy. Mohou tedy představovat doplněk stravy, který dokáže posílit celkové zdraví, vitalitu, imunitu a příznivý životní styl psa. Například zdravé pamlsky pro psy s vysokým obsahem bílkovin mohou pomoci podpořit růst a regeneraci svalů.

  • Podpora zdraví zubů a dásní

Některé druhy pamlsků pro psy jsou speciálně navrženy tak, aby pomáhaly udržovat zdraví jejich zubů a dásní. Pokud váš pes potřebuje podpořit správnou dentální hygienu a posílit žvýkací svalstvo, zaměřte se na výběr speciálních dentálních pamlsků pro psy.

  • Posílení pouta mezi vámi a vaším psem

Podáváním pamlsků vašemu mazlíčkovi můžete posílit vaše vzájemné pouto. To platí zejména v případě, kdy psí pamlsky používáte jako způsob odměňování za dobré chování nebo pro tréninkové účely.

Vždy platí ono známé všeho s mírou

I když má podávání pamlsků pro psy spoustu skvělých výhod, je důležité myslet na to, že se jedná pouze o doplňkové krmivo. Pamlsky by neměly tvořit více než 10 % denního kalorického příjmu psa. Překrmování pamlsky může vést k obezitě, která může vašemu psovi způsobit různé zdravotní problémy.

Vsaďte na kvalitní pamlsky pro psy

Potřebujete vybrat tu správnou pochoutku, po které bude váš pes vrtět ocasem? Na trhu se nachází opravdu velké množství druhů pamlsků pro psy, ze kterých můžete vybírat. Primárně se tedy zaměřte na samotnou kvalitu psích pamlsků a mějte na paměti následující faktory.

Zvážit musíte především velikost, věk, stravovací potřeby a plemeno vašeho psa. Při výběru nezapomínejte také na zdravotní stav vašeho mazlíčka. Pokud má váš pes nějaké potravinové alergie nebo dietní omezení, musíte se ujistit, že pamlsek neobsahuje žádné přísady, které by pro něj mohly být škodlivé. Případně vyhledejte speciální hypoalergenní pamlsky pro psy.

Sdílejte článek

Přečtěte si také