10. dubna 2016 13:37
Martina ČerňanskáMandlová paštička s červeným vínem
Tento recept Láďa opravdu vychytal a vy s ním okouzlíte kdekoho širokodaleko. Uznejte sami - kombinace slov paštika, mandle a víno vjednom je prostě přímo pro chuťové pohárky božsky nebezpečná. A příprava pomocí tyčového mixéru už jednodušší být ani nemůže. Zabere vám necelou půlhodinku.
Vše o pořadu Vychytávky Ládi Hrušky najdete zde!
Suroviny:1 balíček kuřecích jater (500 g)1 hrst nasekaných mandlí1 cibule kostky másla2 dcl červeného vína3 stroužky česneku1 lžička soli, pepřšpetka sušeného tymiánu (popřípadě majoránky)
Postup:
Na kousku másla si osmahněte cibulku na kostičky do sklovita (cca 3 minuty).
Přidejte pokrájená jatýrka, tymián, prolisovaný česnek a restujte zhruba 5 minut (játra musí být pružná ale obdělaná – tedy růžovohnědá)
Přilejte víno a duste směs téměř do jeho odvaření. Sundejte ze sporáku, osolte a přidejte zbytek másla. Důkladně rozmixujte tyčovým mixérem
Opatrně vmíchejte nasekané mandle, dej do skleničky a nechte řádně vychladnout