Kreativní vychytávky

23. března 2023 18:00

redakce Prima Living

Prima vychytávky slaví 7. narozeniny. Oslavte je spolu s námi a s novým vydáním

Jaro je tu a v dubnovém vydání Prima vychytávek přichází téma Velikonoc, ale i speciální poděkování všem čtenářům. Vychytávky totiž slaví krásných 7 let! Na co se můžete těšit?

Prima vychytávky si při příležitosti 7. narozenin připravili pořádnou nálož specialit pro své věrné čtenáře. Jako slavnostní pohoštění k narozeninám nabídnou šunkovou pěnu, falešného humra nebo vlašák z květáku. Věrná divačka Míla se s vámi podělí o recept na famózní slaný závin s játry a kutil Míra Nosek z Receptáře přispěje návodem na výrobu stylového prkénka na servírování sýra. Pro zdatné kutily bude inspirací gril z hasičáku, kamínka z bojleru či vyvýšený záhon na jahody i okrasné květiny.

Velikonoční radosti

A nesmíme zapomenout ani na blížící se Velikonoce. S Prima vychytávkami si můžete vyrobit velikonočního zajíčka z proutí nebo věnec z plata od vajec – a nejen to, jarních nápadů na vás čeká celá řada. Pro zahrádkáře to budou prima tipy na jarní péči o trávníky, aby se opět krásně zazelenaly. Dále také cenné rady s řezem ovocných stromů či pěstováním brambor. A na milovníky zvířat čeká nahlédnutí do světa chovatelů oslů, koz, vietnamských prasat a pštrosů. Celá oslava bude zakončena spanilou jízdou po nejstarších a nejslavnějších českých hospodách, které určitě udělají radost nejen milovníkům chmelového moku!

Grilovací sezóna

V úvodu všem milovníkům grilování ukáže Domácí kutil, jak si mohou vlastnoručně vyrobit cestovní gril, a to z obyčejného hasičáku. Kdo by s blížícím se slunečním počasím neměl chuť na posedávání na terase. S návodem na bytelnou barovou stoličku si tyto chvíle budete užívat o to více. A pokud byste přece jen chtěli jít cestou minimalismu, s Mírou Noskem si můžete vyrobit vikingskou židli či rustikální rám na zrcadlo.

Víte, že květiny, jahody či bylinky se dají pěstovat poněkud i netradičně, např. s pomocí vyvýšených záhonů? Tuto skvělou vychytávku vám bude závidět nejeden soused. Nebojte, ani Minutový manžel nebude v tomto vydání chybět. Pepa Libický ukáže, jak si poradit třeba s nápravou stěny počmárané dětmi, s údržbou vchodových dveří či opravou rýhy v podlaze.

A samozřejmě nesmí chybět ani Láďovy dobroty. Můžete se těšit na nevšední polévky, jako je okroška, kmínka či kopřivka na talíři. A vaše chuťové pohárky jistě potěší úžasný recept na čokoládovou buchtu s nádechem kokosu. Láďa vás ale vezme také do své zelené lékárny, kde vám ukáže, jak česnek v medu posiluje imunitu nebo jak pesto z jarní cibulky lahodí střevům. Zkrátka a prostě poradí, jak na to, abychom zůstali pořád tak zdraví.

Nové vydání časopisu Prima vychytávky vám kromě toho nejlepšího z pořadů Vychytávky Ládi Hrušky, Receptář prima nápadů a Libovky Pepy Libického nabídne nové dvojčíslo za pouhých 39 Kč. Časopis najdete na všech novinových stáncích nebo přímo ve své schránce jako předplatné na rok 2023 ZDE.

Sdílejte článek

Přečtěte si také