Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Proměna rodinného domku: Zbavili se příček a vznikla oáza světla, dřeva a prostoru

Zbourat příčky a kompletně proměnit klasický rodinný domek vyžaduje značnou dávku odvahy. Designéři se nelehkého úkolu však zhostili s grácií a z rodinného domu vytvořili harmonický prostor, kde téměř nejsou stěny a členové rodiny mohou být konečně doopravdy spolu. Podívejte se na příjemné bydlení plné světla a dřeva.
Vydáno: 28.06.2018
Všude je plno světla, které umocňuje bílá barva stěn a světlý odstín dřeva.
Všude je plno světla, které umocňuje bílá barva stěn a světlý odstín dřeva. Autor: Sarjoun Faour
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Každá doba přináší svůj vlastní pohled na pěkné bydlení. Díky rekonstrukci můžete moderní domov vytvořit i ze staršího rodinného domu. To se povedlo v pěkné menší stavbě v západním Torontu, při které se klasický starší dům se dočkal odvážné proměny.

Volný prostor

Projekt s názvem Sheridan Residence dokončený v dubnu 2017 měl v přízemí několik místností. Kanadské architektonické StudioAC se však při návrhu nového členění prostoru rozhodlo spodní patro domu co nejvíce otevřít světlu.

Dispozice stavby naštěstí umožňovaly, aby se předchozí příčky vytratily. Nový velký prostor bez problémů převzal všechny funkce, které kdysi místnosti plnily. Nebudete tu postrádat ani vstupní chodbu, natož pak obývák, ale ani jídelnu a kuchyni. Vše je v prosvětleném přízemí bez problémů propojeno. Kromě toho, že vás tu nic netísní, můžete „volně dýchat“ a při společných setkáních s přáteli se jich sem vejde, kolik je třeba, můžete být navíc vlastně s kýmkoli neustále v kontaktu, byť právě připravujete něco dobrého na zub.

Po odstranění příček v přízemí rodinného domu zde vznikl krásný prostor pro hraní, bydlení, setkávání, vaření, společné stolování i odpočinek.
Po odstranění příček v přízemí rodinného domu zde vznikl krásný prostor pro hraní, bydlení, setkávání, vaření, společné stolování i odpočinek.
Sarjoun Faour

Stěžejním prvkem otevřené „haly“ je jakási překližková místnost s kuchyňskou linkou – barem. Architekti do ní vtipně umístili nejen schodiště do patra i sklepa, ale také skříň, místo pro velkou lednici a vešel se sem i pelíšek pro domácího mazlíčka.

Centrální schodiště, ale i skříně a další úložný prostor ukryli architekti do masivu z překližky.
Centrální schodiště, ale i skříně a další úložný prostor ukryli architekti do masivu z překližky.
Sarjoun Faour

Překližka sama o sobě prostor zdobí, a tak tu nechybí nějaká ta obvyklá dekorace stěn jako obraz, poličky a podobně. Naopak dřevěný obklad přiznanému půdorysu zdejších klasických rodinných domků propůjčuje svěží moderní ráz. Současné pojetí příjemného bydlení plní i množství denního světla v interiéru. To je umocněno světlou podlahou a bílou barvou stropu.

Podívejte se do galerie na celý interiér proměněného domu.

(fis)

Článek je zařazen v: Rodinný dům , proměna , rekonstrukce
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama