Roman z DREAM TEAMU – Mistrů dílny je nervák. Vkus ostatních se mu nelíbí

Prima Pauza: SHOWTIME: DREAM TEAM, Showtime, Roman

Říká o sobě, že je skromný a spolehlivý. Roman Fenik má blízko k výtvarnému umění, ale s chutí se pustí i do renovace nábytku nebo rovnou starého auta. S týmovou prací ale narazil.

Já mám nervy pořád. Neustále tady bojuju se stylem a vkusem ostatních,“ říká písmomalíř Roman, který se ale do pořadu přihlásil, protože chtěl poznat nové lidi se stejným nadšením. V týmové práci ho ale čekal nejeden kompromis a ústupek. „Chápu, že je to soutěž o řemesle, a ne o designu, ale i tak si myslím, že by to měly být výrobky, které se budou lidem líbit,“ dodává Roman.

Spolupráce nebyla jednoduchá

„Doufal jsem, že mě soutěž někam posune. Ale bohužel vkus a styl ostatních soutěžících je natolik tragický, že se asi žádného posunu nedočkám,“ říká ironicky soutěžící, který rád vyrábí nábytek, nebo ho renovuje. Byl zvyklý, že vždy tvořil tak, aby výsledek vypadal přesně, jak sám chtěl. To v DREAM TEAMU – Mistrech dílny ale nejde.

Ačkoli si Roman na spolupráci stěžuje, dodává, že se nechce nad ostatní účastníky povyšovat a uznává, že jsou jeho kolegové a protivníci v jedné osobě zruční. „Finální výtvor je ale vždy o autorovi návrhu. Záleží tedy na tom, jestli má autor vkus a styl. Když je tedy zvolen můj návrh, přijímám roli ředitele, když návrh někoho jiného, se kterým navíc nesouzním, snažím se jen pomáhat,“ vysvětluje Roman, jakou strategii pro účast v soutěži zvolil. „Když se mi podaří protlačit můj návrh, dodá mi to energii a dál dokážu při výrobě kočírovat ostatní,“ popisuje ideální situaci.

Na co by využil výhru?

Kdyby Roman vyhrál, investoval by do vybavení dílny, protože zatím pracuje s nářadím po tátovi. Jelikož má Roman tři dcery, se kterými rád tráví čas, vzal by celou rodinu na dovolenou. „A myslel bych i na někoho, komu bych mohl trošku pomoci,“ dodává.

Sdílejte článek
Štítky soutěž dílna Dream Team