Bydlení

1. února 2024 14:00

Lenka Valjentová

Ivan Lendl prodal své luxusní panství. Úřady mu zakázaly vybudovat tu golfové hřiště

Tenisová legenda a ostravský rodák Ivan Lendl (63) minulý týden prodal své nádherné sídlo v Connecticutu za necelých 12 milionů dolarů, což je v přepočtu asi 277 milionů korun. Jak luxusní dům vypadá?

Ivan Lendl, česko-americká tenisová legenda, konečně prodal své obrovské sídlo v Connecticutu. Podle webu The Sun dům už před deseti lety nabízel za 25 milionů dolarů (tehdy zhruba 580 milionů korun), minulý týden za něj dostal „jenom“ necelých 12 milionů dolarů, což je v přepočtu asi 277 milionů korun.

Ostravský rodák Ivan Lendl patřil k nejlepším tenistům své generace. Během úchvatné kariéry ovládl rodák z Ostravy osm grandslamových turnajů, k tomu strávil 270 týdnů v čele světového žebříčku, vyhrál i 94 dalších turnajů a Davis Cup.

NENECHTE SI UJÍT: Unikátní podzemí, mramor a kurt na squash. Vila Radovana Krejčíře je k mání za téměř 55 milionů

Dům postavený na míru

Luxusní čtyřpodlažní dům v srdci Litchfield Hills o rozloze zhruba 1 670 metrů čtverečních postavil pro Lendla a jeho ženu Samanthu v roce 1992 architekt Allan Greenberg v georgiánském stylu, pro nějž jsou typickými stavebními materiály kámen nebo cihla a barvami hlavně hnědá a bílá. Vila stojí na pozemku, který má 445 akrů půdy, 152 akrů se nachází v Cornwallu (kde stojí dům) a 293 akrů je v Goshenu.

Interiér vily

Při průchodu branou přivítá hosty velký kamenný dům s 20 pokoji, 10 ložnicemi a 12 koupelnami. Uvnitř domu, v němž Lendl dlouhé roky schraňoval proslulou sbírku obrazů Alfonse Muchy, se mimo jiné nachází dřevem obložená knihovna, kuchyň, místnost s trofejemi či vinný sklípek.

V hlavním patře domu se nachází předsíň s velkým schodištěm, obývací pokoj a jídelna, dřevem obložená knihovna, místnost s trofejemi/kancelář, komora, rodinný pokoj a kuchyně. Prakticky každý pokoj na tomto podlaží je vybaven francouzskými dveřmi vedoucími do zahrad a na terasy.

V prvním patře nabízí hlavní ložnice dvě obrovské šatny, obývací pokoj a velkou koupelnu. Ve druhém patře je také kancelář s třešňovými knihovnami, dětská knihovna a tři další ložnice s vlastní koupelnou. Ve třetím patře je pět ložnic s vlastní koupelnou.

Usedlost v Cornwallu má také samostatně stojící garáže pro osm vozidel propojené s kancelářskými prostory ve druhém patře.

Tenisové kurty i stáje pro koně

Vzhledem k tomu, že dům byl navržen přímo pro Ivana Lendla, může se pochlubit tenisovým i basketbalovým kurtem, posilovnou s horkou párou, herní místností a dvěma bazény. Jeden venkovní, druhý uvnitř domu. Aby toho nebylo málo, jsou zde také stáje pro šest koní a krásně upravené okrasné a zeleninové zahrady.

Důvodem, proč se Ivan Lendl už před lety rozhodl dům prodat, byl prý zákaz úřadů vybudovat v okolí golfové hřiště. Lendl je totiž vášnivým golfistou a rád by hostil i celebrity tohoto sportu.

Zdroje: ctpost.com, thesun.co.ukmansionglobal.com

Sdílejte článek
Štítky bydlení tenista Ivan Lendl Connecticut dům

Přečtěte si také