Kuchyně

17. ledna 2022 08:00

redakce Prima Zoom

Toto jsou 3 nejlepší smoothie makery a 3 nejlepší snídaňové smoothies

Ať už chcete bleskově připravit zdravé ovocné smoothie k snídani, rozšlehat zeleninu do lahodných a výživných polévek, nebo sekat, mixovat, drtit, dělat pyré a během chvilky zpracovat řadu ingrediencí, smoothie maker to zvládne. Smoothie makery se snadno používají, jsou všestranné, vypadají skvěle na vaší kuchyňské lince a lze s nimi bez velké námahy mixovat různé ingredience.

Smoothie makery přicházejí v různých kapacitách a výkonových možnostech a s řadou přednastavených, nebo manuálně nastavitelných úrovní mixování. Vyberte si ale správně!! Nechtějte jen mixér, chtějte ten nejlepší smoothie maker, jaký můžete najít. Dokonalý produkt by měl být schopen splnit vaše potřeby esteticky, fyzicky i finančně. Z hlediska fyzického uspokojení vašich potřeb to znamená mixování podle vašich představ a také jednoduché čištění a údržbu.

Špičkový mixér pro vás nebude vyrábět len smoothie s ledem nebo bez něj, ale také připraví množství jiných dobrot včetně sals a omáček, dipů, salátových dresinků, ovesných vloček, palačinek a vaflí, ořechových mlék, těst, polévek, zmrzliny a ještě mnohem více…

Kde tedy začít při hledání toho nejlepšího spotřebiče? Se záměrem usnadnit vám výběr, jsme pro vás jako pomůcku sestavili žebříček 3 nejlepších smoothie mixérů, které mají naše 100% doporučení. Můžeme začít, ano?

1. Delimano Nutribullet RX pro náročné

Rx je kompaktnější než ekvivalentní profesionální stroje a je to dospělá verze známého designu NutriBullet.

O Nutribullet RX lze říci mnoho dobrého. Za prvé, výsledky jsou docela působivé. Odvádí skvělou práci při zkapalňování všeho, co vložíte do nádoby, včetně ledu, mražených bobulí a rozbíjení semen tak malých, jako jsou například lněné.

Výkonný 1700 W motor snadno připraví zelené smoothie a polévky. Ke zmrazeným ingrediencím musíte však přidávat vodu nebo jiné tekutiny, protože mixér nemá žádnou pulzní funkci, pěchovadlo nebo mechanismus, který by věci uvedl do pohybu, pokud by se zasekl.

Mixér je dodáván se dvěma kelímky, které se našroubují přímo na základnu, což vám umožní mixovat smoothie, připevnit dodané víko – konzumovat nebo vzít s sebou. Jednolitrový džbán je skvělým doplňkem.

Velkým vylepšením oproti předchozím modelům je kovová objímka pohonu a ozubená kola na krytu čepele. Díky kovu je mixér odolnější oproti levnějšímu plastu, který se neustálým používáním snadno opotřebovává.

Výkon, který dostanete za cenu, kterou zaplatíte, je docela adekvátní – ve srovnání i s takovými značkami, jako jsou Vitamix a Blendtec. Nejsilnější vlastností NutriBullet RX je jeho schopnost rozdrtit vše, co do něj dáte.

G21 Perfection je také pro náročné

Umí namíchat paštiku, rozmixovat arašídy na burákové máslo, sezam na halvu, udělat lahodné sametové smoothie, rozemlít cizrnu na mouku a udělat fantastický sorbet! Není pokrm, kterého byste se kvůli postrádání silného mixéru museli vzdát a sametová konzistence výsledku jeho mixování je velmi efektní. Stejně jako 1700 W výkon a plynulá regulace otáček od 10 000 do 32 000 za minutu.

Má šest čepelí uspořádaných 3D, vyrobených z vysoce kvalitní oceli. Dvě čepele směřují dolů do dolní části mixéru (sběr ze spodní části šálku), dvě čepele směřují naplocho a dvě čepele nahoru (pro sbírání shora). Skvěle se hodí na mixování velmi hustých ingrediencí, mletí mouky nebo výrobu ořechového másla.

Jeho lehký 2,5! litrový kelímek je vyroben z tritanu - materiálu bez Bisfenolu A (BPA Free), neuvolňuje škodlivé látky do potravin, je odolný teplotám v rozmezí - 40 až +120 stupňů C a nedeformuje se (v rámci povoleného rozsahu teplot). Pořídit si můžete i menší kelímek o objemu 0,9 litru, který se bude skvěle hodit na koktejly pro dva.

Má ochranu proti spuštění v případě, že kelímek nebyl správně umístěn a taky ochranu proti přehřátí. I když přehřátí je zde asi nemožné, protože mixuje tak rychle, že se nepřehřeje. Může pracovat až 8 minut bez přerušení.

Pokud potřebujete mixér pro každodenní použití, který zvládne i ty nejnáročnější pokrmy, mixér G21 Perfection doporučujeme s klidným svědomím.

Sencor SNB 6601RD - kvalita, která se nenabourá do vašeho rozpočtu

Sencor SNB 6601RD je atraktivní nejen dizajnem, ale má co nabídnout i po technické stránce. Vyznačuje se velkým mísícím rádiusem a cyklonovým efektem. Pracuje velmi rychle, s 1 200 W výkonem účinného motoru, který vám umožní efektivně vytěžit co nejvíce živin z použitých ingrediencí.

Součástí výbavy mixéru jsou prostorné nádoby, které jsou navíc vybaveny víčkem se zátkou. Usnadňují pití bez rizika rozlití nápoje. Právě díky tomu si připravený koktejl můžete vzít s sebou do práce, nebo na výlet. Navíc výběrem tohoto modelu budete mít záruku, že zabudovaný bezpečnostní mechanismus vám umožní zapnout jej pouze ve správné poloze. To vám zase umožní účinně chránit vaše děti, ale i vice versa, mixér pred vašimi dětmi.

Mixér promění celé ovoce, ořechy, zeleninu, semínka a další suroviny na dokonalou tekutou energii pro vaše tělo. Navíc rozdrtí led do koktejlu nebo limonády a připraví vynikající a osvěžující smoothie. A co je nejdůležitější, při každodenní přípravě smoothie lze odnímatelné části mixéru pohodlně mýt v myčce. Je to skvělá pomoc v každodenním koloběhu plném aktivit a omezeného času.

Co dalšího vám ještě mixér nabízí? Můžete si být jisti, že šest kvalitních vyjímatelných nerezových nožů s titanovým povlakem zabrání ztrátě enzymů a vitamínů z použitých surovin a sníží oxidaci vámi připravovaných lahodných nápojů.

Ale nezávisle na našich doporučeních, resp. našeho TOP 3 žebříčku je důležité podívat se za klady, zápory a vlastnostmi těchto, ale i jiných strojů. Skvělým zdrojem jsou recenze, které vám prozradí i to zda je něco, na co byste si měli dávat pozor, nebo byste měli o daném smoothie makeru vědět.

Smoothie-makery se v posledních desetiletích velmi diverzifikovali. Od jednoduchých zařízení na výrobu smoothie ve stylu bullet navržených tak, aby efektivně a bleskově zpracovávaly malé dávky smoothie, až po tradičnější zařízení na výrobu smoothie s nádobami ve stylu mixéru. Věřte, že pro každou domácnost existuje ten pravý.

Jak používat smoothie maker?

Zatímco většina kuchyňských spotřebičů se snadno používá, při správném použití je smoothie mixér vedle mikrovlnné trouby snad jedním z nejjednodušších a nejbezpečnějších zařízení.

Po zapojení spotřebiče (zatím bez zapnutého mixéru) začněte přidáním některých ingrediencí. Začněte přidáním tekutin (např. mléka, džusu) spolu s dalšími přísadami, jako je ovoce, zelenina nebo jogurt. Nikdy neplňte nádobu až po okraj. Mohlo by to mixér ucpat nebo způsobit chabé mixování.

Poté umístěte víko na nádobu mixéru a položte ruku na víko, aby bylo bezpečně na místě. Stiskněte tlačítko ‚on‘ nebo přepněte přepínač na příslušnou rychlost čepele (některé stroje mohou mít pouze jednu nebo mohou mít také nastavení ‚pulse‘). Pokud se vám zdá, že se ingredience nerozmixují pořádně, vypněte mixér a počkejte, až se čepel úplně zastaví. Poté sejměte víko, přidejte více tekutiny, nebo použijte lžíci, abyste věci trochu promíchali. Nasaďte víko a zkuste mixovat znovu. Teď můžete přidat led, nebo jiné zmrazené komponenty, pokud si přejete. Po dokončení vypněte zařízení a odpojte ze sítě. Vyčistěte nádobu i víko podle návodu k vašemu modelu.

Je zdravé začít den se smoothie?

Smoothie může být zdravou snídaní, pokud zachováte dobrý poměr ingrediencí a živin – včetně bílkovin, sacharidů a zdravých tuků. Smoothies, které se více spoléhají na zeleninu před ovocem, okamžitě omezí cukr a zvýší obsah vlákniny. Vyhněte se přidávání velkého množství ovocných šťáv a sladidel, jako jsou sirupy a med, abyste omezili sladké. Přidání jogurtu a proteinového prášku napomáhá tomu, aby smoothie více zasytilo. Jen se ujistěte, že vybíráte prášky, které mají málo nebo žádný přidaný cukr a neobsahují žádné umělé přísady.

Velkou roli hrají také tekuté základy, které ve svém smoothie používáte. Vynechte ovocné džusy, které jsou plné cukru a postrádají bílkoviny a tuky a vsaďte na nízkotučné nebo neslazené mléko, nemléčné alternativy mléka, jako je mandlové, kokosové nebo kešu. Některá nemléčná mléka mají méně bílkovin než kravské mléko, ale nabízejí zdravé tuky, které vás zasytí.

Top 3 snídaňové smoothies

Tyto lahodné, zdravé smoothies vám usnadní správně se stravovat, díky ovoci a zelenině bohaté na živiny, mléku, bílkovinám, jogurtu bohatému na probiotika a dalším výživným ingrediencím. Drobná poznámka: Některé z těchto receptů obsahují ovocnou šťávu nebo med pro zvýšení sladkosti, ale pokud chcete ze své stravy eliminovat přidaný cukr, můžete tyto přísady vynechat.

Krémové smoothie z kapusty a ananasu

Řecký jogurt, nabitý bílkovinami a probiotiky, je přirozeným posilovačem zdraví střev.

Příprava: V mixéru smíchejte 1 hrnek nahrubo nakrájené kapusty 1 1/2 hrnku mraženého ananasu, 1/2 hrnku bílého řeckého jogurtu, 1/2 hrnku neslazeného mandlového mléka a 1 lžičku medu. Mixujte, dokud není směs hladká a napěněná.

Nutriční hodnoty (na porci): 296 kalorií, 8,5 g tuku (3 g nasyceného tuku), 14 g bílkovin, 45 g sacharidů (5 g vlákniny), 36 g cukrů (6 g přidaného cukru)

Krémové smoothie z broskví a ovesných vloček

Nemáte čas na klidnou snídani? Vyzkoušejte tuto ranní ovesnou kaši, která je bohatá na probiotika. Celozrnný oves obsahuje prebiotickou vlákninu, která podporuje zdraví střev.

Příprava: Smíchejte 1/2 šálku plnotučného mléka, 1/2 šálku řeckého jogurtu, 1/2 šálku ovsa, 1 šálek mražených broskví, 1/2 mraženého banánu a 1/2 šálku ledu dokud konzistence nebude hladká.

Nutriční hodnoty (na porci): 217 kalorií, 5,5 g tuku (2,5 g nasyceného tuku), 11 g bílkovin, 33 g sacharidů (4 g vlákniny), 15 g cukrů (0 g přidaného cukru)

Smoothie pro hedvábnou pleť

Tento nápoj je skvělý pro vaši pleť! Meruňky a mrkev jsou bohaté na antioxidant beta-karoten, který tělo přeměňuje na vitamin A. Vitamín může potenciálně kompenzovat stárnutí pleti, stejně jako poškození UV zářením a znečištěním.

Příprava: V mixéru smíchejte 1/2 hrnku kostek ledu, 1/2 hrnku plnotučného řeckého jogurtu, 1/4 hrnku nastrouhané mrkve, 1 lžičku medu, 1/2 lžičky skořice, 2 nasekané sušené meruňky a 1 čerstvou meruňku (vypeckovanou a nahrubo nasekanou). Rozmixujte do hladka.

Nutriční hodnoty (na porci): 130 kalorií, 3,5 g tuku (2 g nasyceného tuku), 8 g bílkovin, 21 g sacharidů (3 g vlákniny), 17 g cukrů (6 g přidaného cukru)

Úžasné na těchto snídaňových smoothies je, že si všechno ovoce a zeleninu můžete připravit předem, takže vaše snídaně bude rychle a snadno hotová. Nakrájejte ovoce a zeleninu, zabalte do mrazících boxů nebo sáčků a dejte do ledničky – přichystejte si je třeba pro pracovní dny – a víkendy mohou patřit vaflím.

Zdroje informací:

https://dodomacnosti.sk/test-najlepsich-smoothie-mixerov/ https://www.allrecipes.com/gallery/breakfast-smoothie-recipes/

Sdílejte článek
Štítky ovoce zelenina snídaně cukr polévka mléko Sbor národní bezpečnosti smoothie bílkovina ingredience mixér

Přečtěte si také