Bydlení

3. července 2023 08:34

Komerční sdělení

Trojka časopisu Bydlení mezi panely je na stáncích

Letošní již třetí vydání časopisu Bydlení mezi panely je k dostání od 30. června na všech novinových stáncích. Dozvíte se, jak zrekonstruovat byt, v časopise najdete také různé varianty řešení přestavby nebo renovace kuchyně. Nechybějí ani informace o prestižní soutěži Interiér roku a další pravidelné rubriky, jako je na příklad Návštěva, Nové bydlení nebo Flora a Galerie. V jednom článku se dozvíte o teplu domova, které nikam neuteče.

Jak maximálně využít malý byt

Byt v panelovém domě na ploše 55 m² obývá čtyřčlenná rodina a kvůli malým pokojům a oddělené kuchyni zde jeho obyvatelé postrádali prostor pro společné setkávání, hru, ale i pro vlastní soukromí. Příliš velká koupelna, jejíž součástí byla i toaleta, zbytečně ubírala na prostoru pokojům a zároveň neumožnila dostatečné soukromí při osobní hygieně. Jak maximálně využít malý byt? Tak aby byl zde prostor příjemný pro život mladé rodiny? Tak, aby zde byl dostatek úložného prostoru? Tyto otázky stály po celou dobu za konceptem rekonstrukce bytu. A jak to nakonec dopadlo? To se dozvíte v reportáži s titulkem Černobílý panelový byt s pianem a obrazy.

Vítěz soutěže Interiér roku

Absolutním vítězem osmého ročníku soutěže Interiér roku (za období 2022) se stal Dům Hra s růžovým ostrůvkem v Praze. Autorkou interiéru je MgA. Martina Šandová ze studia TI ARCHITEKTI. Výsledky byly oznámeny 16. května. 2023 v pražském Centru současného umění DOX. Absolutní vítěz se zároveň stal vítězem kategorie Novostavba. Mezinárodní porota ocenila ukázkový model harmonického dialogu mezi investorem a tvůrcem a právem vyzdvihla Dům Hra s růžovým ostrůvkem.

Jak uspořádat správně kuchyň

Na komfort při vaření má velký vliv mnoho různých faktorů včetně toho, kterak se po kuchyni pohybujeme. Jak kuchyň uspořádat správně, vám poradí architekt Oresi, největšího prodejce kuchyní na trhu. Při plánování kuchyně, kde budou její majitelé pobývat a vařit po dlouhá léta, je nutné zvolit vhodný způsob uspořádání jednotlivých zón. Abyste špatná rozhodnutí eliminovali, poraďte se s prodejcem již při pořizování své první kuchyně. Řadu cenných rad najdete v článku Správná ergonomie pro pohodlí v kuchyni.

Termoizolační nátěrová hmota

Bydlení v panelových domech má své výhody, ale skýtá i některá úskalí, která majitelé jiných typů nemovitostí nemusí řešit. Jedním z těchto problémů je forma vztahu k vlastní bytové jednotce a s tím související majetkoprávní vztahy vůči celému objektu, bytovému domu. Pokud není nemovitost zateplena, je na jednotlivém uživateli bytu, jak se s výdaji za energie a úsporou tepla vypořádá. Naštěstí existuje možnost byt nebo jeho části vystavené vlivům povětrnosti ošetřit termoizolační nátěrovou hmotou. Další informace najdete v článku s názvem Teplo domova, které nikam neuteče.

Inspirující vzorové byty

Asko – Nábytek, oblíbený prodejce nábytku, chce svým zákazníkům nabízet ty nejlepší služby i sortiment, aby pro ně i nadále byl první volbou při nákupu vybavení do domácnosti. V rámci jejich filozofie a proklientského přístupu rozšiřují nabídku služeb. V prodejnách postupně budují tzv. vzorové byty vybavené kvalitním nábytkem, který ukazuje široké možnosti plánování kompletního interiéru. Více cenných rad najdete v článku Vzorové byty inspirují k naplánování interiéru na míru.

Proměna bytu v paneláku

Majitelka bytu si přála zrekonstruovat dětský pokoj pro svého teenagera. Vytvořit prostor odpovídající věku syna a jeho zájmům. Prostor maximálně praktický pro studium, zábavu a odpočinek. V průběhu realizace se rozsah rekonstrukce rozrostl na celý byt o výměře 63 m2, který následně prošel úplnou proměnou. A jak proměna dopadla? To se dozvíte v reportáži Rekonstrukce bytu v panelovém domě v Teplicích.

Látkové rolety

Zcela nová interiérová látková roleta Larra z dílny firmy Isotra, a. s., je na světě! Originální design rolety Larra vytvořil a vyvinul speciálně pro naši firmu český designér, fotograf a umělec Miroslavo (vlastním jménem Miroslav Stibůrek), který je známý svou nekončící zvědavostí a horečně vynalézavou představivostí. Je držitel několika světových ocenění za design a jeho tvorba je vystavovaná po celém světě. Domov je místem, kde se chceme cítit v bezpečí a prožívat své chvilky soukromí. Design rolety Larra vyjadřuje tyto pocity svými přirozeně zaoblenými a vlnitými tvary, které nejčastěji vídáme v přírodě a moderní architektuře. Estetický vzhled rolety Larra v kombinaci s vybranou látkou zpříjemní a dotvoří útulnou atmosféru každé domácnosti. Další informace najdete v článku nazvaném Interiérová látková roleta Larra.

Krása skalniček

V zahradách vedle Faustova domu na pražském Karlově náměstí v Praze proběhla již 53. májová výstava Klubu skalničkářů Praha. Kromě novinek, jakými byly například kaktusy, ukázala i svou omlazenou tvář především pak nově zbudovanou skalku a mokřad v traktu před kostelem. Triumfální uvítání i loučení s návštěvníky zajišťovala i letos slavobrána z vistárie, která vystavovala na odiv svá bohatá květenství. Další informace a množství fotografií jsou uveřejněny v článku s titulkem V plném květu již po třiapadesáté.

Rekonstrukce bytu z přelomu 19. a 20. století

Projekt rekonstrukce bytu z přelomu 19. a 20. století v pražské Bubenči byl ušitý na míru mladým klientům se dvěma (až třemi) šelmami. Inspirací byli společně s prostorem a místem samotným právě majitelé a jejich požadavky, životní styl a pocit z nich. Zadání bylo v mnoha bodech velmi konkrétní – od použití cementové dlažby s výrazným vzorem čtyřcípé hvězdy, přes přání supermirrorového jídelního ostrova, po začlenění několika kusů stěhovaných nábytků (postel a atypová komoda). Reportáž najdete pod titulkem Byt v pražské Bubenči ušitý na míru mladým klientům.

Splněné přání

Martin a Lenka jsou spolu sedm let, znali se už z dřívější doby, ale dohromady je dal její děda a jeho táta. Jednou šli společně na každoroční pochod a od té doby jsou spolu. Narodila se jim dcera Verunka – bohužel s vážným postižením a prognóza není dobrá. Lenka o Martinovi říká, že je to přímý chlap, a Martin si zase na Lence váží toho, že se umí o Verču postarat. Nutně potřebovali novou kuchyň. A jak se s jejich přáními vypořádali designéři Lucie Volfová a Jakub Jakubec v pořadu Jak se staví sen? To se dozvíte v reportáži nazvané Radost pro statečnou maminku.

Znamení zvěrokruhu

Většina z nás ví, v jakém znamení zvěrokruhu stály hvězdy při našem narození. Někdo se v jejich charakteristikách přímo vidí, jiní možnost vlivu hvězd popírají. Ať tak či tak, ztvárnění jednotlivých znamení je velice zajímavé. Téma jubilejního 30. domácího úkolu vypsaného pražskou Galerií La Femme vymyslel její majitel Mirek Lipina. Přestože astrologie nepatří mezi jeho hobby, navrhl, aby umělci zpodobnili znamení zvěrokruhu, v nichž se narodili. A jak to dopadlo? Výsledky jejich snažení najdete v článku Znamení zvěrokruhu.

A to zdaleka není všechno. V třetím čísle našeho časopisu Bydlení mezi panely najdete také mnoho dalších informací a rad, které vám poradí, jak zkrášlit a zpříjemnit vaše obydlí, abyste byli co nejvíce spokojeni.

Sdílejte článek
Štítky bydlení

Přečtěte si také