Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama
Zahrada

Jak si uvařit na vrcholku hor i na výletě s dětmi? Poradí OUTDOOROVÁ KUCHAŘKA

Hadi z těsta, bramborové placky anebo sušené maso – v přírodě člověk nemusí jíst jen rohlík s vysočinou.
Vydáno: 17.05.2016
Vaření v přírodě

Co si představit pod názvem Outdoorová kuchařka? Dneska je outdoor módní slovo, v outdoorovém oblečení lidé vyrážejí i na hodinový výlet do lesa za chalupou. Ve spojení s kuchařkou autorky Petry Pospěchové dostanete bezvadný návod, jak skoncovat či alespoň omezit instantní potraviny a klasické namazané chleby na jednodenním výletě i zimní horské expedici.

Na jednodenním výletě svačina v podobě chleba není žádné zlo, když si ale s dětmi uděláte nad ohníčkem jednoduché chlebové hady nebo upečete kukuřici, promění se výlet v nezapomenutelné dobrodružství. Úplně jinak bude chutnat i víkendový či týdenní trek, když budete mít pestřejší jídelníček, který ani nemusí být složitý a navíc díky němu můžete i ušetřit, protože sušené potraviny z obchodu nejsou za hubičku. Co si usušit vlastní maso s dijónskou hořčicí nebo i bramborovou kaši a mastnější sýr?

Konec instantních polévek i čínských nudlí na horách Foto:

Kniha přináší chutné, rychlé, lehké a výživné recepty na všechny druhy výšlapů, shrnuje, jak jídlo nejlépe zabalit, naplánovat jídelníček, případně jaké přirozeně léčivé potraviny s sebou vzít pro případ zdravotních potíží.

Petra Pospěchová léta svých zkušeností z hor přetavila v příručku, která mapuje, jak se po všech kulinárních stránkách připravit na víkendový výlet do Jeseníků, zimní přechod ukrajinských hor či himálajskou expedici, ale taky na jednodenní výšlap s dětmi. Knížka je užitečná jak pro zkušené vlčáky, kterým rozšíří kulinární obzory a dosavadní jídelníček, tak pro začátečníky, kteří se chystají ven poprvé a potřebují se zorientovat nejen v jedlých surovinách, ale i ve vybavení pro vaření v přírodě. 

Kniha odpovídá na otázky, kolik toho budu potřebovat na 3 dny, na 7 dnů. Jak si poskládat jídelníček, aby nic nechybělo aby člověk měl především to, co při zátěži tělo potřebuje.

Vydalo nakladatelství Smart Press

(web)

A tady je přehled toho, co kniha nabízí:

Obsah Foto:

Mohlo by vás zajímat:

Kompaktní přenosný vařič, gril a nabíječka v jednom

Gril, vařič a nabíječka na mobil v jednom? Jde to

Tvarem převratné obydlí díky nízkému těžišti zůstává stabilní

Co takhle bydlení ve vodě? Dům Exbury egg vám to umožní

Reklama
Článek je zařazen v: vaření, děti, Outdoorová kuchařka, instantní jídlo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama