Zahrada

8. března 2016 05:19

Markéta Zídková

Zelená detoxikační polévka vás nastartuje po zimě

Polévka plná chutí.

Vzpomínáte na „tukožroutku“? To byla polévka plná zeleniny s minimem kalorií, kterou jsme si kdysi vařili ve snaze zahnat hlad, a přitom zkonzumovat minimum kalorií. Teď vám přinášíme recept na "tukožroutku generace 2.0".

Tahle polévka je opravdu plná látek, které pomáhají tělo vnitřně pročistit a dodat mu vše potřebné v boji proti jarní únavě. Je také účinná při překyselení organismu.

Budete potřebovat:

1 svazek čerstvého zeleného chřestu nakrájený na kousky1 malá cibule nakrájená nadrobno1 svazek listů kapusty kadeřávku nebo běžné kapusty nakrájených nahrubo1 bulva fenyklu nakrájené na drobné kostičkyhrst čerstvého špenátu2 řapíky celeru nakrájené nahrubo120 ml zeleninového vývaru2 stroužky česneku nakrájené nadrobno1 lžička kokosového oleješťáva z 1 limetyopražené ořechy a různá semínka na posypání

Postup:

1. Kokosový olej rozehřejte v hrnci, přidejte cibuli, česnek, chřest, fenykl a celer a na nízkém plameni 5 minut smažte.2. Vlijte vývar, uveďte do varu a na mírném plameni vařte 5–7 minut.3. Přidejte listy kapusty a špenát a sejměte z plamene.4. Polévku rozmixujte s limetovou šťávou a je-li třeba, zřeďte ji trochou vývaru.5. Podávejte ji teplou, posypanou opraženými ořechy a/nebo semínky.

Dobrou chuť! :-)

PRIMA TIP: Kokosový olej má výraznou vůni – ano, po kokosu – ale pokud vám ve slaném jídle tato chuť nevyhovuje, v prodejnách zdravé výživy je k mání tlakově deodorizovaný olej bez typické vůně.

Další podobné báječné recepty najdete v novém čísle časopisu Prima Fresh:

Podobné články

(web)

Mohlo by vás zajímat:

Podobné články

Sdílejte článek

Přečtěte si také