Bydlení

8. září 2023 09:29

Josef Šťastna

Zlato, křišťál a 25 ložnic. Král fotbalového světa musí bydlet jako sultán

Brazilský fotbalista Neymar da Silva Santos Júnior (31) se vždy považoval za krále fotbalových trávníků, i když Lionel Messi i Cristiano Ronaldo dosáhli větších úspěchů. Nyní bude Neymar bydlet jako pohádkový sultán, arabský svět mu nabízí opravdu luxusní podmínky.

Brazilský fotbalista Neymar dlouho svým uměním rozmazloval fanoušky v Paříži. Tady se o něj starali hezky, ale PSG mu nemohlo nabídnout takové podmínky, jaké momentálně věhlasným hráčům podstrkuje arabský svět. Na úvodní fotce vidíte, jaký dům Neymarovi nabídli Francouzi, vlevo pak vidíte dům, který mu možná bude brzy patřit.

Brazilský fotbalový kouzelník uzavřel dvouletou smlouvu s al-Hilálem, jejíž součástí je i několik dalších lákadel – například vlastní sídlo s veškerým personálem. Zda se Neymar přestěhuje do nějakého již postaveného obydlí či si navrhne vlastní, není sice dosud jasné, ale se svým návrhem už přišla umělá inteligence v rukou jednoho z designérů. Ten pro fotbalistu vytvořil koncept sídla za 50 milionů dolarů na míru.

Smaragdové tóny v kombinaci se zlatými doplňky, křišťálové lustry, domácí lázně, nádherná zahrada či obrovská garáž. To je přepych jako z orientální pohádky. Uvnitř sídla se vyskytuje i krytý bazén o rozměrech 10 × 40 metrů, připomínající spíše luxusní lázně. Sídlo se má údajně skládat z 25 ložnic se třemi saunami a prostorem pro Neymarovu sbírku vozů, uvedl web SupercarBlondie.

Saúdskoarabský klub za jednatřicetiletého útočníka zaplatil rekordních 90 milionů eur (2,16 miliardy korun). Neymar by do tamější ligy měl naskočit v lednu. Vedení klubu al-Hiláb se netají tím, že brazilskou legendu hodlá rozmazlovat. Součástí smlouvy má totiž být i pět zaměstnanců na plný úvazek, včetně sous chefa, který bude asistovat Neymarovu osobnímu kuchaři z Brazílie. Další pracovní skupina se bude starat o dům. Vypadá to, že Neymar si podzim sportovní kariéry opravdu užije.

Podívejte se, jak bydlí Roman Skamene:


Přečtěte si také