Bydlení

22. března 2024 06:00

Lenka Valjentová

Zpěvačka Šárka Rezková bydlí v pražském bytě. Interiér je mixem retro prvků s čistou modernou

Zpěvačka Šárka Rezková (55), vdova po muzikantovi Jiřím Brabcovi (†63), bydlí s nejmladším synem Dominikem (20) v Praze v útulném bytě tři plus jedna. Jak její bydlení vypadá?

Zpěvačka Šárka Rezková, představitelka tzv. amerického country, žila několik let v Nizozemsku, nakonec se vrátila do rodné vlasti. Nejdříve bydlela v rodinném domě s velkou zahradou, kde chovala kozy i slepice, nedávno se přestěhovala do bytu v Praze.

NENECHTE SI UJÍT: Anife Vyskočilová má nejkrásnější chatu v Suchdole. Zrekonstruovala ji sama

V bytě je mix retro stylu s modernou

Srdcem bytu je prostorná kuchyně spojená s obývákem. Tady zpěvačka tráví nejvíce času, protože ráda vaří a peče. Na první pohled je to velmi útulný prostor s řadou zvláštností, v němž se mísí retro prvky s čistou modernou. Právě takový mix stylů obyvatelku bytu baví ze všeho nejvíce.

Raritou je kuchyňská váha se závažím

Modernímu kuchyňskému pultu vévodí starožitná kuchyňská váha se závažím. „Ráda kombinuji věci, které k sobě na první pohled úplně nepatří, někdy ani na druhý. Tedy do moderní kuchyně – historická váha. Potřebovala jsem na ten pult nějaký předěl, který by krapet prostor od jídelny oddělil. A ona váha k tomu slouží skvěle, a navíc se sem tak nějak zvláštně hodí,“ uvedla pro Blesk.cz Šárka Rezková.

Starobylý skleník

Nepřehlédnutelný je také starobylý skleník, který si zpěvačka pořídila ve starožitnictví ve východních Čechách. Zamilovala si ho, je starý zhruba 150 let a pečuje o něj, jako by byl po nějakém jejím předkovi.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Petra Janů ukázala nádhernou chalupu v jižních Čechách. Našla zde druhý domov

Křeslo z frcu

Některé kousky nábytku sem vážily cestu z druhého konce světa, mají svou historii, jiné jsou odlehčené, jednoduché, moderní. Mě to kombinování baví. Stůl jsem si koupila v Holandsku, je z Indonésie a musím přiznat, že to byl drahý obchod,“ prozradila Blesku.cz.

Naopak křeslo si Šárka Rezková pořídila ve frcu. „Já jdu jednou do luxusního obchodu a podruhé právě někam do sekáče. Když pak tu cenu sečtu a vydělím, tak se to dá udýchat,“ dodala.

Zdroje: blesk.cz, zeny.iprima.cz

Podívejte se také na bydlení Petra Baťka:

Sdílejte článek

Přečtěte si také