Naše tipy

26. října 2022 19:39

Komerční sdělení

A zase po roce máme v Prima vychytávkách Vánoce!

V listopadovém vydání Vychytávek se Láďa Hruška zaměří na zimní inspirace všeho druhu. Předá tipy na uskladnění úrody po vzoru našich předků. Ukáže, jak si tematicky vyzdobit svůj domov a jak upéct štolu, řezy či perníčky, které provoní váš dům skořicí a vanilkou. Nebude chybět ani vlastní recept Ládi Hrušky, tentokrát na vánoční mandlový likér.

Proč se dřít, když je tolik výkonných pomocníků? Domácí kutil vám některé z nich představí. Těšit se můžete na brusku na pilové kotouče, vychytanou pásovou pilou, která si poradí i s pořádnými kládami, či smykový nakladač, který obzvlášť oceníte, až vám sníh zasype příjezdovou cestu. A pokud budete chtít přece jen zůstat v teple domova, budete rádi za naštípané dříví uskladněné ve stylovém dřevníku hned v blízkosti domu, které jste si dovezli šikovnou kárkou ze staré zelinářské přepravky. Našli jste mimo přepravky také starou dortovou formu? Míra Nosek vám ukáže, jak si z ní vyrobit „vypečené“ nástěnné hodiny.

Doba se mění, s ní i trendy, a nevyhnou se ani domácímu nábytku. Pořízení nových interiérových dveří však není levná záležitost, a proto vám Pepa Libický v rubrice Sám sobě kutilem ukáže, jak zrenovovat stávající dveře. Odtrhla se vám při renovaci omítka nebo vznikla prasklina? Ukáže vám tedy také, jak snadno a rychle škodu opravit.

V Prima tvoření se naučíte, jak oživit starý nábytek barevnou mozaikou nebo jak vytvořit vitrážové lampy. Pro další inspiraci na tvoření se přesuneme do Uherského Hradiště, kde se paní Libuše věnuje zdobení starého nábytku slováckými vzory. Bydlíte u vody a řešíte, co s neforemným rákosím? Svažte ho do snopů a dozdobte jej do veselých pajduláků, však humor je kořením života.

Od zkušených zahradníků se dozvíte postup pro snadné a úspěšné množení trvalek, uskladnění rostlin i úrody podle vzoru našich předků. Sdělí vám, jak připravit půdu i ovocné stromy na další sezónu, aby byla úroda opět bohatá.

Láďa Hruška vás inspiruje s vychytaným vařením: jak zbytečně moc neutratit, a přitom uvařit rychle a chutně. Zkuste boršč, který budete mít za 30 minut na stole, křupavé fitstripsy nebo slovenské halušky. Na nedělní oběd se nechte zlákat na espumu z dýně a hovězí špikovanou pečínku. Pokud nemáte rádi zbytky, máme pro vás tip na cuketový chléb s drůbeží paštikou či zdravou škvarkovou pomazánku.

Hola, hola, advent volá! Zařaďte do svého vánočního cukrářského portfolia něco z Láďových dobrot. Na vánoční stůl vám přináší pohádkovou štolu, kváskovou vánočku, cupcakes zdobené perníčky a starovídeňské řezy. Pokud dáváte přednost něčemu rychlejšímu, pak vyzkoušejte andělský perník od paní Renáty nebo čokoládový nákyp od Zdeňkovy babičky. Jestliže vám zbyla ještě dýně, pak z ní vyzkoušejte perníčky. K tomu všemu si dopřejte výbornou kávu. A co třeba alžírskou s domácím mandlovým likérem od Ládi? Abyste doladili celou vánoční atmosféru, připravte si zimní difuzér, hvězdičkový svícen, proutěnou vánoční kouli i hvězdičky z korálků. Nezapomněli jsme ani na děti, které jistě potěšíte domácky vyrobeným adventním kalendářem.

Nevlídné počasí nesvědčí ani našim čtyřnohým mazlíčkům. Přispívá totiž ke zvýšenému výskytu onemocnění horních cest dýchacích. Jak toto onemocnění poznat a léčit, se dočtete v rubrice Svět zvířat. Až si váš pejsek bude chtít odpočinout, třeba od celodenního hlídání zahrady, jistě ocení pohodlný venkovní pelíšek, který mu dokážete vytvořit i vy sami.

To vše, a ještě mnohem víc, vás čeká v novém díle Vychytávek Ládi Hrušky, kde najdete top nápady, které se vám budou určitě hodit. Nové vydání časopisu Prima vychytávky vám kromě toho nejlepšího z pořadů Vychytávky Ládi Hrušky, Receptář prima nápadů a Libovky Pepy Libického nabídne i 16 stran navíc za pouhých 35 Kč. Časopis najdete na všech novinových stáncích nebo přímo ve své schránce jako předplatné na rok 2022 ZDE.


Přečtěte si také