Jak na to

30. září 2022 16:16

redakce Prima Living

Připravte se na podzim s Prima vychytávkami Ládi Hrušky: Vystrojte dýňovou hostinu

Nové Vychytávky Ládi Hrušky jsou tady! Přináší skvělé nápady plné podzimních tónů, tipy na zahradu i zábavné tvoření. Toto číslo vám nabídne spoustu užitečných rad, jak připravit svůj domov na podzim a jak si jej stylově vyzdobit. V podzimním duchu jsou i Láďovy recepty, když v kuchyni doslova vystrojí dýňovou hostinu. Na své si přijdou i kutilové, pro které si Pepa Libický připravil například návod na výrobu kontejneru pod stůl.

Jelikož dobroty z vlastní udírny nemají konkurenci, tak si pro vás Láďa jakožto domácí kutil připravil inspiraci na domeček provoněný uzeným. I dospělí si mohou hrát… O tom vás přesvědčí bezkonkurenční autodráha. Dejte sbohem sáčkům s kořením a s tím i potravinovým molům! Vyrobte si stylovou poličku na uložení kořenek. Stejně tak dobře vám v kuchyni poslouží vyvýšené prkénko, které si zvládnete doma, podle návodu od Míry Noska, vyrobit i vy sami. Zahradní práce letos už vrcholí, a tak si Láďa připravil víceúčelový držák pro uskladnění nářadí.

Sám sobě profíkem

Pepa Libický vám ve své rubrice Sám sobě profíkem představí úložný kontejner pod stůl, který vyřeší „nepořádek“ nejen okolo počítače. A jak jinak než stylově! Minutový manžel v akci vám v tomto čísle řekne, jak vkusně vymalovat stěny s pomocí pouze čtyř věcí.

Prima tvoření

Prima tvoření vám splní sen o vlastním bydlení. Vyrobte si papírové domečky, sice nejsou k obývání, ale radost vám jistě udělají. Máte doma navíc papírové kapesníčky? Vytvořte si s nimi stylové vintage kousky. Radost můžete udělat i svým dítkám s vlastnoručně vyrobeným medvědem, kterého uháčkujete z příze vašeho starého svetru. V pohádce se zpívá „… vezměte lžíci a fanku“. Láďa Hruška s paní Alenou tak vzali pilu a dlátko a pustili se do vyřezávání dřevěných figurek. Léto a vůně květin je sice v nedohlednu, ale s květinovými šperky je budete mít stále na paměti.

Zahrádkářská poradna

V zahrádkářské poradně se dozvíte, jak připravit vaše rostliny i trávník na přezimování nebo jak správně kompostovat. Zatímco jiné rostliny uskladňujeme, pro cibuloviny, ozimé druhy zeleniny či bobuloviny platí opačný postup. Podzimní období je ideální doba na jejich výsadbu.

S Láďou v kuchyni

S Láďou v kuchyni si tentokrát rychle a jednoduše můžete připravit bleskové knedle, smažák v ruličce a zelené palačinky. Následně vám představí stříbro na talíři v podobě maminčiných loupáků, jejichž vůně vás vytáhne z postele. Nebude chybět ani kulinářský tip, kde vám Luboš Rychvalský ukáže, jak na krémovou bramborovou polévku.

Dýňová hostina

Jaký by to byl podzim bez dýní? Proto vám Láďa nachystal spoustu receptů k jejich zpracování na sladký i slaný způsob. A pokud už vám žádné nezbyly na výzdobu, jistě uvítáte návod na jedny třeba z textilu. K dýním se bezpochyby pojí i oslava Halloweenu. Pořiďte si před dům namísto hlídacího psa rozevlátého bubáka.

Top nápady z televizních pořadů

To zdaleka není vše, co na vás čeká v nových Vychytávkách Ládi Hrušky, kde najdete top nápady, které se vám budou určitě hodit. Nové vydání časopisu Prima vychytávky vám kromě toho nejlepšího z pořadů Vychytávky Ládi Hrušky, Receptář prima nápadů a Libovky Pepy Libického nabídne i 16 stran navíc za pouhých 35 Kč. Časopis najdete na všech novinových stáncích nebo přímo ve své schránce jako předplatné na rok 2022 ZDE.

Sdílejte článek
Štítky kuchyně Vychytávky Ládi Hrušky podzim Halloween Láďa Hruška Jaromír Nosek tvorba TV Prima časopis prima Vychytávky

Přečtěte si také