Herečka Christina Ricci prodává svůj dům s bazénem a zenovou zahradou za 53 milionů

Americká herečka Christina Ricci (44), u nás asi nejznámější coby ponurá Wednesday z filmů o Addamsově rodině, se rozhodla prodat svůj okouzlující dům v Los Angeles. Za dvoupodlažní vilu z poloviny minulého století v luxusní čtvrti Woodland Hills, kterou nedávno přestavěl designér Jeff Lewis, požaduje 2,25 milionu dolarů, v přepočtu takřka 52,69 milionů korun. Mrkněte, jak dům vypadá.

Herečka Christina Ricci, známá představitelka neobvyklých temných postav (Addamsova rodina, Casper, Ospalá díra), je držitelkou Satellite Award, obdržela také nominace na Zlatý glóbus nebo cenu Emmy.

Sídlo filmové Wednesday je na prodej za 53 milionů

Jak píše web Mansion Global, herečka si dům pořídila s bývalým manželem, kameramanem a producentem Jamesem Heerdegenem v roce 2018 za 1,1 milionu dolarů (zhruba 26 milionů korun). Po rozvodu před čtyřmi lety přešel do jejího vlastnictví a nyní jej nabízí k prodeji za 2 249 000 dolarů (přibližně 52 716 560 Kč).

PŘEČTĚTE SI: Michael Douglas a Catherine Zeta-Jones prodávají rodinné sídlo. Za 280 milionů může být vaše

Nenápadný dům uprostřed zeleně

Krásný dvoupodlažní rodinný dům stojí v městské čtvrti Woodland Hills, která sousedí s pohořím Santa Monica v oblasti San Fernando Valley v Los Angeles v Kalifornii. Tradiční rodinný dům postavený v roce 1956 je zasazený na pozemku Campo Road, který je bohatě zarostlý stromy a keři. Lukrativní sídlo ukryté mezi bujnou vegetací působí docela nenápadně. Má šedou fasádu, ze které září jen bílé rámy oken a dveří a červené jednokřídlé vstupní dveře.

Proměna interiéru v duchu elegance

Většina domu je řešena jako přízemní, pouze jedno křídlo je patrové – tam je privátní obytný prostor. Hereččin dům je americkým fanouškům bytového designu celkem dobře známý, a to díky populární show Hollywood Houselift, v níž uznávaný interiérový designér Jeff Lewis zařizuje domy hollywoodských celebrit. Jak píše web Daily Mail, loni proměnil i dům Christiny Ricci a vtiskl mu svěží vzhled v glamour stylu, který navozuje atmosféru elegance a dokonalosti. Jeho příkladem je především hlavní koupelna, v níž na první pohled upoutají černé tapety s velkými bílými květy, mramorové povrchy, zlaté doplňky, skleněný sprchový kout a volně stojící vana.

NENECHTE SI UJÍT: Adele rekonstruuje své sídlo po Sylvesteru Stalloneovi. Ponechá si milovanou sochu Rockyho

V kuchyni jsou nové bílé skříňky a poličky, pracovní plochy z mramoru a nejmodernější spotřebiče. Mezi chytře maskované doplňky patří vestavěná zásuvka na mikrovlnnou troubu, myčka nádobí připravená na panel a podpultová chladnička na nápoje. Na kuchyň volně navazuje obývací prostor s francouzskými dveřmi vedoucími na balkon s výhledem do zahrady. Hlavní stěna je zvýrazněna opět tapetou, která je v holubičí šedé s abstraktní kresbou v krémové barvě. Na stěně je umístěná televize a stejné poličky, jaké jsou v kuchyni.

Formální obývací pokoj s oboustranným krbem je ideální pro zábavu hostů a pořádání intimních setkání. Celý prostor je podle webu Daily Mail  Fancy Pants Homes zařízený tak, aby v něm bylo možné dobře zabavit hosty, a zároveň se v něm dalo i scházet k soukromějším rodinným posezením.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jiřina Bohdalová má vysněnou chalupu v Českém ráji. V krásné roubence našla svůj ráj

Zenová zahrada i patovací green

Dům stojí na svažitém pozemku s rozlohou 1134 metrů čtverečních se spoustou zeleně, kamenných zídek, klikatých cestiček a romantických zákoutí se sochami Buddhy. V zenové zahradě je také vodopád i jezírko. Kamenem dlážděná terasa za domem lemuje zapuštěný bazén ve tvaru ledviny. V jeho blízkosti je pak možné objevit i patovací green.

Zdroje: dailymail.co.uk,  cs.wikipedia.org, Profimedia.cz, mansionglobal.comfancypantshomes.com

Sdílejte článek
Štítky bydlení Los Angeles herec rodinný dům Woodland Hills Christina Ricci Jeff Lewis

Přečtěte si také