Bydlení slavných

30. března 2023 17:30

redakce Prima Living

Brad Pitt se zbavil sídla, kde žil s Angelinou Jolie. Dům v Los Angeles prodal pod cenou

Sídlo Brada Pitta na prodej

Slavný herec Brad Pitt (59) prodal svůj nádherný dům, kde žil téměř třicet let. Za rozsáhlé panství v kalifornském Los Angeles ve čtvrti Los Feliz dostal 39 milionů dolarů, tedy okolo 850 milionů korun, i když ještě v lednu za něj požadoval 45 milionů dolarů. Může za stěhování slavných z LA nová daň?

Herec a producent Brad Pitt v průběhu let vlastnil rezidence v Hollywoodu, na jihu Francie, na Mallorce, v New Yorku a New Orleans, spekulovalo se také o nákupu nemovitostí v oblasti Lake of the Ozarks v jeho rodném Missouri.

Že Brad Pitt prodává svůj dům v kalifornském Hollywood Hills ve čtvrti Los Feliz, to se vědělo už od ledna, kdy za něj chtěl 45 milionů dolarů. Podle amerického webu Thirty Mile Zone realitní zdroje říkají, že právě v těchto dnech své rozsáhlé sídlo prodal za 39 milionů dolarů, tedy asi 850 milionů korun.

Dům byl postavený v roce 1910

Brad nemovitost koupil před devětadvaceti lety za pouhých 1,7 milionu dolarů (okolo 37 milionů korun) od známé hororové ikony, herečky Cassandry Peterson (71). Nádherné sídlo v Hollywood Hills bylo údajně postaveno ropným magnátem v roce 1910. Je místem, kde Jimmy Hendrix napsal svůj hit z roku 1967 May This Be Love. Rozsáhlé sídlo v Los Angeles obýval Pitt s Angelinou Jolie a jejich šesti dětmi až do jejich dramatického rozvodu v roce 2016, pak v něm žil několik let sám.

Brad Pitt do sídla hodně investoval

Pitt během téměř třiceti let investoval spoustu peněz do rekonstrukce ve spolupráci se špičkovými architekty a designéry a postaral se o rozšíření svého panství koupí několika sousedních pozemků, na kterých vybudoval bazén, tenisový kurt a další atrakce včetně skateparku, kluziště či obrovského rybníku Koi. A tak má celá nemovitost v současné době rozlohu okolo dvou akrů, hlavní dům má rozlohu zhruba 622 metrů čtverečních.

Nový dům je na klidnějším místě

Loni, jak jsme psali, si Brad Pitt pořídil za 40 milionů dolarů ( zhruba 900 milionů korun) dům nový, a to na odlehlejším a klidnějším místě – v malém plážovém městě Carmel na severu Kalifornie. Jde o ikonickou stavbu na pobřežních útesech pod pohořím Big Sur poblíž kalifornského Monterey. Autorem domu zvaného Seaward je slavný architekt Charles Summer Greene, který ho před sto lety navrhl pro byznysmena a spisovatele D. L. Jamese. Říká se, že jde o nemovitost s nejvyšší cenou, která se kdy v této oblasti prodala.

Může za stěhování slavných z LA nová daň?

V poslední době se řada slavných a bohatých rozhodla pro prodej svých domů v Los Angeles, mezi nimi např. Britney Spears a Jim Carrey, jelikož od dubna zde platí nová daň z prodeje nemovitosti, nazývaná Measure ULA. Z prodeje domu v hodnotě nad pět milionů dolarů se má odvádět daň 4 procenta a z tržeb nad deset milionů dokonce 5,5 procent. Opatření si dává za cíl řešit rostoucí krizi lidí bez domova v Los Angeles a stanovilo si za cíl vybrat miliardu dolarů.

Zdroje: CNN Prima NEWS, tmz.com,.super.cz

Sdílejte článek