Bydlení slavných

5. března 2023 07:00

redakce Prima Living

Bývalá luxusní vila Johna F. Kennedyho na Francouzské riviéře je na prodej. Kolik stojí?

Nádherná stylová vila, ve které trávili dovolenou prezident John F. Kennedy a jeho sourozenci, je právě teď na prodej. Luxusní sídlo na pozemku o rozloze 18 hektarů najdete na jihu Francie, jen pár minut jízdy od oblíbeného letoviska Cannes.

Na vrcholu zalesněného kopce mezi vesnicemi Mougins a Valbonne nedaleko Cannes se nachází majestátní sídlo, postavené v roce 1920 světově proslulým francouzským architektem Jacquesem Couëllem. Na konci 30. let 20. století tu často pobývali sourozenci Kennedyové, v době, kdy jejich otec, Joseph Patrick Kennedy, byl americkým velvyslancem ve Velké Británii.

Sídlo nabízí nejen pohodlí a luxus historické vily, ale také disponuje nádherným venkovním areálem s 20metrovým vyhřívaným bazénem z mramoru i četnými okrasnými jezírky s fontánami, najdete tu i tenisový kurt, kouzelnou květinovou zahradu ve středomořském stylu s cypřiši, olivový háj a romantické louky, na kterých se pasou koně. Součástí areálu je i několik hospodářských budov. V současné době je vila k dispozici i ke krátkodobému pronájmu.

Elegantní historické sídlo Domaine de Beaumont

Majestátní sídlo, zvané Domaine de Beaumont, má mimořádně skvělou polohu, vzdálenou jen 30 minut autem od letiště v Nice a 15 minut od pláží v Cannes nebo v Cap d´Antibes.

Samotná vila s 15 pokoji, z toho 9 ložnicemi s vlastními koupelnami, s velkolepým mramorovým schodištěm a obrovským lustrem v majestátní přijímací hale disponuje obytnou plochou 12 486 čtverečních stop, což je asi 1 160 metrů čtverečních. Součástí jsou tři moderně zařízené kuchyně i ohromná jídelna s velkými okny, kterými do vily proniká velké množství přirozeného světla. Obytné pokoje vily jsou zařízeny starožitným nábytkem.

Součástí rezidence je i sauna nebo temperovaný vinný sklípek či herna a domácí kino. Na vnitřní prostor vily navazuje terasa pod ochranou klenutého stropu, ideální pro pořádání letních večírků.

Zdroj: https://www.homesandgardens.com/news/jfk-s-vacation-house; https://people.com/home/e32-million-villa-where-john-f-kennedys-family-vacationed-listed-for-sale-see-inside/; https://people.com/home/e32-million-villa-where-john-f-kennedys-family-vacationed-listed-for-sale-see-inside/

Sdílejte článek

Přečtěte si také