Bydlení

3. března 2024 06:00

Lenka Valjentová

Bubeník kapely Queen prodal své kalifornské sídlo. Bydlel tu přes čtyřicet let

Čtyřiasedmdesátiletý bubeník a zpěvák nezapomenutelné rockové kapely Queen Roger Taylor prodal svou vilu v Los Angeles za zhruba 144 milionů korun. Rezidenci ve španělském stylu v Hollywood Hills vlastnil více než čtyřicet let. Podívejte se, v jakém luxusu slavný hudebník bydlel.

Plavovlasý Roger Taylor je rocková hvězda, která v roce 1970 s Freddiem Mercurym a Brianem Mayem založila skupinu Queen. Nemovitost v Los Angeles na adrese 1521 North Kings Road Taylor koupil v roce 1981 za 352 000 dolarů (dnes asi 8 300 000 Kč). Podle webu Robb Report ji nyní prodal za 6 195 000 dolarů (okolo 144 000 000 Kč).

Kde bydlela slavná rocková hvězda

Bílá stavba se štukem a cihlami s terakotovou střechou je dobře skrytá za uzavřenou příjezdovou cestou a vysokými živými ploty. Dům uprostřed zahrady ve španělském stylu se rozkládá na ploše přibližně 400 metrů čtverečních a má čtyři ložnice, pět koupelen a poskytuje kombinaci vnitřního a venkovního obytného prostoru. Stavba je z roku 1933, ale byla průběžně restaurovaná a láskyplně udržovaná. A to je na první pohled patrné.

INSPIRUJTE SE: Chtěli byste žít v Itálii, Švýcarsku či v Irsku? Za bydlení na vylidněných místech vám zaplatí

Interiéry úžasného domu

Ručně vyřezávané dřevěné dveře vedou do působivé vstupní chodby se zajímavým závěsným lustrem a zakřiveným schodištěm se zábradlím z tepaného železa, schody jsou  lemované barevnými mozaikovými dlaždicemi. Hned vedle je obývací pokoj s klenutým stropem, krbem z černého mramoru a francouzskými okny, které směřují na cihlovou terasu s posezením pod širým nebem a ohništěm.

Dole najdete otevřenou kuchyň s jídelním stolem. Kuchyň se skládá z velkého ostrůvku, závěsných svítidel, vinotéky a velkých oken s výhledem do zahrady. Další místnost se pyšní dekorativním kamenným krbem lemovaným vinotékou, pohovkou a kulečníkovým stolem – ideální prostor pro relaxaci i zábavu.

V patře má každá ložnice vlastní koupelnu a balkon. Venku je v Kalifornnii nezbytný bazén ve stylu laguny, který je ústředním bodem zahrady.

Zdroje: Profimedia.cz, robbreport.com

Sdílejte článek

Přečtěte si také