Bydlení

4. ledna 2024 09:53

Josef Šťastna

Bydlení na zámku dostalo trhlinu, Stropnický a Krejčík se rozešli. Řeší problémy za miliony

Politik Matěj Stropnický (40) a herec Daniel Krejčík (29) se rozešli. To, co je nyní spojuje, je zámek v Osečanech, který společně rekonstruovali. I když jim skončil vztah, tak nekončí zodpovědnost ke společnému bydlení.

Život Matěje Stropnického a Daniela Krejčíka se poslední roky točí kolem zámku v Osečanech, kde oba bydlí. Nádhernou nemovitost společnými silami rekonstruují a dokonce zde nabídli azyl uprchlíkům z těžce zkoušené Ukrajiny. Oba mladí muži dokonce uvažovali, že si na zámek pořídí miminko.

Jenže takové úvahy se nyní musí odložit. Podle informací deníku Blesk došlo k nevěře a Dan Krejčík situaci neunesl. Co bude dál se zámkem v Osečanech? To je velká otázka. Dvojice totiž nemovitost zakoupila společně. Původní cena byla 15 milionů korun, ale Krejčík a jeho partner ji dokázali srazit na 12 milionů.

„Pro ty, které znervózňuje, že neznají cenu: usmlouvali jsme ho na dvanáct milionů čili na cenu čtyřpokojového pražského bytu. A kde jsme na to vzali? Ukecal jsem mámu, že prodá pražský byt koupený z dědových peněz za Draculu a Monte Crista, který pronajímala, a my jí ho budeme do konce života splácet z pronájmu mého bytu v Praze,“ uvedl syn Martina Stropnického na svém Facebooku v březnu 2019.

Matěj Stropnický zámkem provedl redaktorku televize Prima:

Pokud se dvojice dohodla na tom, že miliony budou postupně vracet Stropnického mamince, tak nyní přichází velký problém. Zhrzený Krejčík, který se cítí podvedený, se bude muset se Stropnickým dohodnout, jak bude financování rekonstrukce pokračovat. Ve hře je nyní více scénářů, například ten, že Krejčík svému partnerovi odpustí a vrátí se do Osečan. Nebo je možné, že dvojice se rozhodne nemovitost prodat.

Krejčík a Stropnický pečovali o 28 místností

Péče o 28 zámeckých místností a rozsáhlý zámecký park je celoživotní závazek. Matěj Stropnický vždy investici do osečanského zámku považoval za životní projekt. Syn Martina Stropnického si vždy uvědomoval, že citlivá rekonstrukce je záležitostí obrovských investicí. Vždyť jen rekonstrukce střechy se vyšplhala přes osm milionů korun!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Matěj Stropnický a Dan Krejčík se rozešli. Na zámku se řeší nevěra

„Máme dotace od Středočeského kraje a Ministerstva kultury, ale je to malý poměr vůči tomu, co dáme sami dohromady. V létě pořádáme s Danem divadlo, letos jsme měli pětadvacet divadelních představení. K tomu prohlídky každou neděli od března do října. Pak máme systém adopcí pokojů, kam si mohou lidé za měsíční finanční příspěvek jezdit jak na chatu,“ vyjmenoval zdroj příjmů při rozhovoru s redaktorkou televize Prima. Momentálně zřejmě ani sám Matěj Stropnický netuší, co se zámkem dál bude.

Zdroj: deník Blesk, iDnes.cz, autorská reportáž webu Prima Living


Přečtěte si také