Bydlení

10. října 2023 09:03

Josef Šťastna

Karel Janeček prodává svou smíchovskou vilu. Cena jde přes 130 milionů

Matematik a podnikatel Karel Janeček (50) se rozhodl, že k prodeji nabídne jednu z nejzajímavějších nemovitostí v Praze. Luxusní vilu, na jejíž rekonstrukci se podílel architekt Radovan Mačák, prodává Janeček za 137 milionů korun.

Krásu jedné z nejluxusnějších vil v Praze podtrhuje i výjimečná lokalita, unikátní nemovitost se nachází v ulici Na Hřebenkách. Karel Janeček vilu zakoupil v roce 2016 a nechal zrekonstruovat pod vedením architekta Radovana Mačáka.

„Nemovitost jsem se rozhodl prodat zejména z důvodů potřeby větší zahrady kolem domu,“ uvedl podnikatel pro magazín Forbes, který na prodej vily upozornil. Nemovitost disponuje užitou plochou 719 metrů čtverečních a celý pozemek dosahuje 983 metrů čtverečních. Zájemce, který bude mít o vilu vážný zájem, si musí připravit 137 milionů korun. Atraktivitu vily podtrhuje také nádherná terasa, která nabízí kouzelný výhled, jaký může v Praze nabídnout jen málo míst.

„Vila Karla Janečka je jeden z top domů. Provedení, materiály, výhled, soukromí, to vše je naprosto mimořádné, nadčasové a elegantní. Pokud se budeme bavit o podobných domech na podobných místech, kterých samozřejmě moc není a na prodej už vůbec ne, tak logicky musíme dojít k závěru, že kromě reprezentace majitele se jedná o perfektní investici a držitele hodnoty. Srovnatelných míst s takovým výhledem a zároveň tak blízko centra, kde lze takový dům postavit, je skutečně minimum. Pouze vyřešit dokumentaci potřebnou pro stavbu je řešení na minimálně pět let. Stavba je otázkou dalších odhadem dvou let. Cit pro detail a výběr materiálů, s jakým tuto vilu pan Mačák vytvořil, nemá na trhu v České republice obdobu,“ popsal pro web Prima Living Jan Bareš ze společnosti NRG International Realty, která má prodej vily na starosti.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Podívejte se, jak bydlí herečka Patricie Pagáčová

Jak to ve vile vypadá?

Janeček vilu zakoupil jako dvougenerační dům. Dnes objekt obsahuje jedno podzemní podlaží a dvě nadzemní podlaží. Součástí nemovitosti je luxusní garáž pro více vozů, 6 ložnic, 4 koupelny, plynový krb, vnitřní bazén, sauna, whirlpool, terasa, vinotéka, domácí kino, pánská pracovna, dámská pracovna, dětský pokoj, zázemí pro hosty i zázemí pro chůvu. Vila dostala ocenění a patří mezi slavné pražské vily.

Karel Janeček nechal vilu zrekonstruovat citlivě, ale přitom je vidět, že na projektu se rozhodně nešetřilo. Design a prosvětlené prostory uspokojí i tu nejnáročnější klientelu. Každý prostor byl navržen tak, aby splňoval konkrétní potřebu a soukromí.

Zdroj: Forbes.cz, NRG International Realty

Podívejte se, jak žije Karel Janeček:


Přečtěte si také