Jak na to

9. listopadu 2021 07:00

redakce Prima Zoom

Bydlení podle fází měsíce: V novu zvolněte a naučte se využít energii úplňku

Měsíc má na naše životy a na planetu velký vliv. Vždyť dokáže pohnout mořskou hladinou! Podle fází měsíce můžeme i bydlet, najdeme tak rovnováhu mezi energií a klidem. Potřebujeme totiž obojí.

Nov

Nový začátek, moment, kdy Měsíc z oblohy zmizí, aby zase začal růst. Můžeme se cyklem Měsíce inspirovat a změnit v životě to, co se nám nelíbí, začít s čistým štítem. Když je nov, dejte si do pořádku myšlenky, můžete zkusit i meditaci, nebo si zacvičte jógu podle videí, která najdete na YouTube. Zklidnit se vám pomohou i polštáře rozmístěné po zemi, hrnek horkého čaje, román nebo vonné svíčky.

Dorůstající Měsíc

Ideální příležitost tvořit a věnovat se novým věcem. Měsíc dorůstá a poskytuje nám energii. Pokud nemáte nějaký konkrétní nápad, věnujte se domácnosti. Proměňte ji a udělejte pořádný úklid. Nemusíte být vyloženě kreativní a udělat radikální změny nebo rovnou celou rekonstrukci. Podstatné je, aby se optimismus dorůstajícího Měsíce projevil i u vás doma.

Úplněk

Energie je na svém vrcholu. V úplňku už byste měli mít rozpracované projekty, které vás napadly. Pokud jste se pustili do generálního úklidu, tak byste ho měli dokončovat. Je ideální příležitost dokončit věci a užít si spokojené chvíle. Zapomeňte na to, že je úplněk spojený s negativními silami a že nechybí v žádném hororovém filmu. Úplněk bychom měli vnímat pozitivně!

Couvající Měsíc

Energie odchází. Měsíc se dostal do své nejjasnější fáze a teď pomalu mizí. Po tom, co jste se během posledních týdnů věnovali práci, úklidu, proměnám, projektům, přichází čas, kdy byste se měli zaměřit na sebe a naladit se na přicházející novoluní. Odpočinek je podstatný a připraví vás na novou nálož práce, která přijde s dalším dorůstajícím Měsícem. Napusťte si horkou vanu, zvolněte, udělejte si zdravé jídlo a vyčkávejte další začátek měsíčního cyklu.

Sdílejte článek

Přečtěte si také