reklama

10 forem pro domácí pečení. V čem připravit křupavý chleba nebo bagety bez chemie?

bras
5. dubna 2017
Není chleba jako chleba. A ten domácí má řadu předností. Pokud uvažujete, že si ho zkusíte upéct, podívejte se, jakou formu vybrat.
reklama

Domov provoněný pečícím se chlebem, ale také prvotřídní suroviny, které si sami vybereme a v neposlední řadě i absolutní čerstvost a záruka, že chleba nebo pečivo nezačne po pár dnech plesnivět. To jsou hlavní důvody, proč se mnozí z nás pokoušejí někdy s větším, někdy s menším úspěchem o výrobu vlastního chleba, ale i baget nebo housek.

Kromě už zmíněných surovin je základem úspěchu také kvalitní forma. Měla by odolat i velmi vysokým teplotám a zároveň zajistit, že během pečení bude uvnitř zachována konstantní teplota a ideální stupeň vlhkosti. Neměla by připalovat, upečený chleba by měl jít dobře vyklopit a dalším faktorem, který by nás měl ovlivnit při výběru formy, je její snadná údržba.

Oválná forma značky Kaiser vám díky nepřilnavému povrchu pomůže bez připalovaní připravit voňavý chléb o délce až 27 cm a hmotnosti 750 g. Cena: 699 korun. Foto: Mall.cz

Pokud v kuchyni bojujeme s místem a nemáme dostatek úložných prostor, můžeme vyzkoušet formu silikonovou – jednoduše ji srolujeme a uschováme třeba v nízké zásuvce. Jestliže nám záleží na tom, jak forma vypadá a rádi bychom ji použili i při servírování na stole, vybírejme raději z keramiky, která působí velice dekorativně.

Renomovaní výrobci přikládají k formám na pečení kromě návodu i ověřené recepty, takže není důvod bát se případného neúspěchu. Podívejte se do fotogalerie a vybírejte formu, se kterou si doma upečete ten nejlepší a nejvoňavější chleba.

(bras)

Mohlo by vás zajímat:

Sílejte článek
Zobrazit komentáře ke článku
reklama