reklama

Atypický byt, v němž takřka nejsou pravé úhly, snesl kombinaci různorodého nábytku

zidkovm
23. listopadu 2015
Byt ve věžáku má okno přímo ve sprchovém koutě.
reklama

Byt v jedné z dvojice věží Marina City v Chicagu od modernisty Bertranda Goldberga při rekonstrukci pěkně prokoukl. Do kontejneru šlo 50 let staré retro zařízení, ale i původní příčky

Zatímco výhled na město a jezero je úchvatný pořád stejně, původní zařízení z roku 1964 už svůj někdejší lesk dávno ztratilo. Plyšový koberec, mátově zelená koupelna, plechové skříňky i laminátové pultíky vycházejí vstříc současné oblibě retro stylu nebýt toho, že už byly notně zašlé. Architekti, jimž majitel svěřil novou podobu svého bytu se dvěma ložnicemi, se rozhodli co nejvíce zúročit jedinečný výhled, který se tu nabízí.

S ohledem na trendy klasicky spojili obývací pokoj s kuchyní, čímž obývací zónu otevřeli i směrem k druhé terase.

Kuchyně využívá ostrůvku jako jídelního stolu, k němuž pohodlně usedne až šest lidí. Domácí kino zabudované do nábytkové stěny rovněž šetří místo. Atypický byt, v němž takřka nejsou pravé úhly, snesl kombinaci nábytku nejrůznějších tvarů a materiálů. Celkově ale v bytě převažují světlé odstíny neutrálních barevných tónů.

Také hlavní ložnice doznala zásadních změn. Oproti té původní je jednak větší a s ohledem na co nejlepší výhled je také jinak uspořádaná. Důraz na výhled se odrazil i na překvapivém řešení koupelny, odkud je oknem vidět do ložnice. Můžete se sprchovat a dívat se ven. Z místnosti do koupelny ale díky zrcadlové úpravě skla není vidět.

(dah)

Mohlo by vás zajímat:

Sílejte článek
Zobrazit komentáře ke článku
reklama