Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Rekonstruovaný byt v Los Angeles omládl o 30 let

Zvolit mix dekoračních předmětů, ale i správně sladit obklady je těžká věc. Majitelé bytu v Los Angeles proto k rekonstrukci přizvali designéry. Na výsledku je to poznat.
Vydáno: 11.11.2015
Příčka mezi kuchyní a obývacím pokojem modernizaci klasicky nepřežila
Příčka mezi kuchyní a obývacím pokojem modernizaci klasicky nepřežila Autor: archiv studia Matsala
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Tento pozoruhodný interiér vznikl rekonstrukcí bytu, který svým zařízením jako by ustrnul v 80. letech minulého století. Byt v západní části Los Angeles zvané Westwood získal při přestavbě moderní a světlý ráz. Původně potemnělé tmavé prostory jsou otevřené a mají funkčnější uspořádání. Designéři toho docílili především novými dřevěnými podlahami, bílými malbami a obklady s jednoduchými vzory.

V obývacím pokoji skýtá spoustu úložných a odkládacích prostor vestavěná řada skříněk s regály. Starý zděný krb majitel zboural a na jeho místě nechal postavit subtilní krb s černobílým obkladem. Nad ním se našlo příhodné místo pro velké zrcadlo.

Otevřený prostor je opticky větší i světlejší
Otevřený prostor je opticky větší i světlejší
archiv studia Matsala

Přestavbu nepřečkala ani příčka, která oddělovala kuchyň od obývacího pokoje. Obývací část je díky tomu opticky prostornější a světlejší, ovšem za cenu toho, že během přípravy jídla nebo úklidu tam je o něco rušněji. Také původně stísněná kuchyně díky absenci příčky působí větší. Prostor v ní šetří mimo jiné i miniaturní myčka s jediným šuplíkem. Peněz vydaných za designéry majitelé nelitovali. Pro ně důležitý moment nastal ve chvíli, kdy jim investoři ukázali některé materiály, které si pro byt zvolili. To byl i případ dlažby, s níž bylo třeba sladit i zbytek koupelny.

(dah)

Mohlo by vás zajímat:

Funcionalistickou vilu navrhl známý prvorepublikový architekt Vladimír Karfík

Zdařilá rekonstrukce zachovala ráz prvorepublikové vily

JSSS XIII. 04.díl PO (23)

Jak se staví sen: Velká přestavba kvůli intimitě

Na salon s pracovnou navazuje kuchyně s jídelnou

Inspirace: Projděte si zdařilou rekonstrukci bytu v Opavě


Článek je zařazen v:
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama