Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Co se zbytky smaženého kapra? Udělejte si skvělý vyprošťovák na Nový rok

Kapr naložený v kyselé marinádě.
Vydáno: 25.12.2015
Pečenáče ze smaženého kapra
Pečenáče ze smaženého kapra Autor: Zachraň jídlo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

I zapřísáhlí milovníci smaženého kapra začínají mít při desátém kousku problém, když už řízky z ryby dojídají třetí den. Ale škoda toto skvostné jídlo vyhodit, do mrazáku se moc dobře dát nedá. Za to se báječně hodí jako základ pro pečenáče. Smažené kousky naložené ve sladkokyselé marinádě přijdou k chuti už během Silvestrovské oslavy, nebo uprostřed noci na Nový rok.

Naložit rybu na Boží hod či na Štěpána je ideální, protože potřebuje týden až deset dní, aby se pěkně zaležela. Málokdy tak dlouho ale v lednici vydrží odpočívat, protože málokdo odolá a nebude průběžně ochutnávat.

Koleda, koleda ....

Na Štepána není pána aneb Dnes neplatí společenské hranice

Kapr naložený v kyselé marinádě

Příprava je velmi jednoduchá, budete potřebovat:

vychladlý smažený kapr
nálev z vinného octa, vody, cukru, soli, mrkve, červené cibule a koření (bobkový list, celý pepř, nové koření, hořčičné semínko, hřebíček)

Postup:

Svaříme 1 díl vinného octa, 3 díly vody, zhruba půl dílu cukru a trochu soli. Přidáme podle chuti koření, bobkový list, celý pepř, nové koření, trochu hořčičného semínka a na ovonění pár kousků hřebíčku. Nálev necháme přejít varem. Do ještě vařícího nálevu dáme na kolečka nakrájenou červenou cibuli a na tenká kolečka nakrájenou mrkev. Nálev necháme zchladnout přibližně na pokojovou teplotu. Jednotlivé porce kapra můžeme naskládat do mísy a prolít prochladlým nálevem. Kapra můžeme zatížit talířkem nebo prostě jen přikrýt. Necháme ho týden, nejlépe až deset dní v lednici dobře proležet. V lednici vydrží 1-2 měsíce.

Recept je z dílny iniciativy Zachraň jídlo. Další zajímavé recepty najdete na www.zachranjidlo.cz

(web)

Mohlo by vás zajímat:

Tradice vánočního stromku

První vánoční stromky se na Vánoce prostě snědly

Sýr, čerstvé nebo sušené ovoce a lahvička dobrého vína – stačí málo a luxusní občerstvení je připraveno během pár okamžiků

5 tipů, jak rychle pohostit nečekanou návštěvu

Článek je zařazen v:
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama