reklama

Díky citlivé rekonstrukci mohli nafouknout památkově chráněný londýnský dům o čtvrtinu

zidkovm
15. března 2016
Nový duch ve starém domě.
reklama

Noví majitelé při rekonstrukci tohoto památkově chráněného domu na jihozápadě Londýna přistavěli patro a rozšířili suterén o prosklenou přístavbu. Tím se obytná plocha domu zvětšila o více než čtvrtinu. Uvnitř na – nikterak překvapivé – doporučení architektů snížili počet místností, aby tak získali prostornější a světlejší bydlení.

Schodištěm prochází světlo z patra do suterénních prostor. Po stranách schodiště je vestavěná knihovna, ale i skryté úložné prostory. Vedle situovaná vysoká knihovna má integrované schůdky umožňující přístup až k svrchním regálům a její součástí je i výklopný psací stůl.

Podlaží pod úrovní terénu se otvírá velkými prosklenými plochami do dvorku se zahrádkou.

(dah)

Mohlo by vás zajímat:

Sílejte článek
Zobrazit komentáře ke článku
Štítky: důmbydlenípřístavba
reklama