reklama

Jednoduchá proměna: Holešovický byt rozčlenil pouze kruhový závěs

skrivaa
11. července 2017
Dvoupokojový byt s arkýřem proměnili v jeden velký obytný prostor.
reklama

Zóny pro vaření, spaní a relax odděluje pouze kruhový závěs. Ten současně umožňuje jednotlivé prostory vzájemně spojovat do bloků.

Oblast na úbočí kopce v Holešovicích, jíž Pražané označují jako Letná, je stále populárnější. Byt v jednom ze starých domů poblíž parku Stromovka si už před několika lety prozíravě vyhlédla i šéfgrafička Nicole. Přednost před novostavbou mu dala z klasického důvodu – developeři v Česku zájemcům o novostavby de facto vnucují materiály a zařízení odpovídající nevkusu jimi najímaných stavitelů. Navíc ani na kvalitu stavebních či dokončovacích prací člověk nemá možnost dohlédnout.

Podobu bytu svěřila architektům a ti ji překvapili příčkou v podobě vloženého modulu, Foto: archiv Edit architects

Zvolený byt ji zaujal arkýřem, stejně jako 3,5 metru vysokými stropy a tomu odpovídajícími velkými okny, které prostor dostatečně prosvětlují. Cílem rekonstrukce bylo co nejúčelněji rozvrhnout obytnou plochu 52 m², což majitelka nechala na architektech, které si vybrala podle jejich dosavadních realizací. „Základ je vybrat si partnera, který má stejný vkus a styl jako vy. Pak mu můžete dát volnou ruku,“ popsala Nicole časopisu Marianne.

A přesně to také udělala. Architektům ze studia Edit jen popsala svůj způsob života a trávení volného času. Ti se do jejích potřeb vžili tak dobře, že uspěli hned s prvním návrhem. Nicole se líbil jak nápad s již zmíněným kruhovým závěsem, tak i příčka z překližky. „Překližka se vyrábí z různých dřevin, takže může mít různé zbarvení a kresbu dřeva. Díky tomu, že je lepená z několika vrstev dýhy, má pěkný řez a její hrana se nemusí dodatečně esteticky upravovat,“ vysvětlil volbu materiálu architekt Ivan Boroš.

(dah)

Sílejte článek
Zobrazit komentáře ke článku
reklama