Perník bude vláčnější díky cuketě. Chuť vylepší pikantní rybízový přeliv

Perník, vláčný díky cuketě, s pikantním rybízovým přelivem 5 Zdroj: Simona Sedláčková
Co budete potřebovat na cuketový perník
- 350 g cukety
- 350 g polohrubé mouky
- 350 g cukru
- 1 kypřicí prášek do perníku
- 2 lžíce kakaa
- 2 vejce
- ¼ l mléka
- kousek másla a hrubou mouku na vymazání a vysypání plechu
- rybíz a cukr podle chuti na přeliv
Jak budete postupovat při pečení cuketového perníku
1. Vymažte plech
Hluboký plech na pečení vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou.

Perník, vláčný díky cuketě, s pikantním rybízovým přelivem 1 Zdroj: Simona Sedláčková
2. Nastrouhejte cuketu
Cuketu oloupejte, případně zbavte vnitřní části se semínky a nahrubo nastrouhejte na struhadle.

Perník, vláčný díky cuketě, s pikantním rybízovým přelivem 2 Zdroj: Simona Sedláčková
3. Smíchejte další ingredience
Vmisce smíchejte mouku, cukr, prášek do perníku, pak přidejte vejce a mléko a vše promíchejte. Nakonec přidejte nastrouhanou cuketu a opět promíchejte. Tekutou hmotu nalijte na vymazaný plech a pečte asi 25 minut při 160 °C.

Perník, vláčný díky cuketě, s pikantním rybízovým přelivem 3 Zdroj: Simona Sedláčková
4. Rybízový přeliv
Vmisce vidličkou propíchejte kuličky červeného a bílého rybízu se dvěma lžičkami cukru a hotový přeliv servírujte na nakrájený perník těsně před podáváním. Nikdy nezdobte perník přelivem dopředu, moučník by se příliš rozmáčel.

Perník, vláčný díky cuketě, s pikantním rybízovým přelivem 4 Zdroj: Simona Sedláčková