Perník bude vláčnější díky cuketě. Chuť vylepší pikantní rybízový přeliv
Začátek léta přináší většině zahrádkářů jednu velkou radost. Cukety rostou jako z vody! Poradíme vám, jak je využít i na vynikající sladký mnoučník.
Co budete potřebovat na cuketový perník
- 350 g cukety
- 350 g polohrubé mouky
- 350 g cukru
- 1 kypřicí prášek do perníku
- 2 lžíce kakaa
- 2 vejce
- ¼ l mléka
- kousek másla a hrubou mouku na vymazání a vysypání plechu
- rybíz a cukr podle chuti na přeliv
Jak budete postupovat při pečení cuketového perníku
Hluboký plech na pečení vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou.
Vymažte plech a vysypejte hrubou moukou Zdroj: Simona Sedláčková
Cuketu oloupejte, případně zbavte vnitřní části se semínky, a nahrubo nastrouhejte na struhadle.
Nastrouhejte cuketu na hrubo Zdroj: Simona Sedláčková
V misce smíchejte mouku, cukr, prášek do perníku.
Pak přidejte vejce a mléko a vše promíchejte.
Nakonec přidejte nastrouhanou cuketu a opět promíchejte.
Tekutou hmotu nalijte na vymazaný plech a pečte asi 25 minut při 160 °C.
Smíchejte další ingredience Zdroj: Simona Sedláčková
Jak na rybízový přeliv
V misce vidličkou propíchejte kuličky červeného a bílého rybízu se dvěma lžičkami cukru a hotový přeliv servírujte na nakrájený perník těsně před podáváním. Nikdy nezdobte perník přelivem dopředu, moučník by se příliš rozmáčel.
Rybízový přeliv Zdroj: Simona Sedláčková
Zdroj: Simona Sedláčková, autorský článek