reklama

Sušená rajčátka připravíte v troubě. Přidejte česnek a bazalku a máte základ pro různé recepty

Simona Sedláčková
15. srpna 2021
Urodilo se vám víc mini rajčátek, než jste schopni okamžitě sníst? Připravte si z nich báječný základ na salát, špagety, ale i pod maso. Rajčátka nemusíte nijak zavařovat, stejně je spotřebujete dříve, než by se stihla zkazit.
reklama

Co budete potřebovat na sušená rajčátka

  • misku mini rajčat (můžete použít rajčata balkonová, jahodová nebo datlová, ale vždy hodně vyzrálá)
  • pečicí papír
  • olivový olej
  • hrst bazalky
  • 5 stroužků česneku
  • sůl
  • pepř
  • podle chuti trochu octa

Jak budete postupovat při přípravě sušených rajčátek

1. Rajčátka omyjte, osušte a nakrájejte podélně na poloviny.

2. Nakrájená rajčata vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a vložte do trouby, vyhřáté na 120 °C. Podle velikosti a množství šťávy, se budou rajčátka sušit asi 2–4 hodiny.

3. Během sušení hlídejte, aby se rajčátka nepřesušila a slupka nebyla až křupavá. Rajčata musí zůstat měkká a trochu šťavnatá.

4. Oloupejte asi 5 stroužků česneku, nakrájejte je na tenké plátky a smíchejte na talíři susušenými rajčátky.

5. Lístky bazalky nasekejte nadrobno a přimíchejte krajčatům a česneku.

6. Sušená rajčata, smíchaná sčesnekem a bazalkou, osolte a opepřete, vložte do vymyté skleničky, zalijte olivovým olejem a pevně uzavřete.

Sušená rajčátka voleji vám vydrží vlednici několik týdnů.

Vypěstovat vlastní rajčata není nic složitého. Výborně se jim daří na balkoně i na záhonech v zahradě:

Sílejte článek
Zobrazit komentáře ke článku
reklama