Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama
Bydlení

Neuvěřitelné! Takhle krásný byt vznikl z bývalé prodejny drůbeže

Prostor získal novou funkci.
Vydáno: 19.01.2016
Rekonstrukce prostory prosvětlila a vrátila jim jejich původní charakter s viditelnými sloupy i trámy

V této hale v Barceloně se původně prodávala drůbež, následně oškubané letce vystřídala parkující auta a nedávno se v atypických prostorách zabydlel mladý pár. A nejen to. Také tu pracuje a dokonce ve svém bytě pořádá zajímavou poloveřejnou akci.

Lena Wigetová a Joe Littenberg si tyto prostory navzdory jejich špatnému stavu zamilovali hned při první návštěvě. Přispěly k tomu malý zelený dvorek, čtyřmetrové stropy i zdobné ocelové sloupy. S oporou, kterou nalezli ve dvou architektech, zanedbaný prostor zrenovovali a zařídili v něm jedinečný byt s namíru vyrobeným víceúčelovým nábytkem a mnoha jedinečnými drobnostmi.

Zespodu montovaný dřez nenarušuje linii pracovní desky
Zespodu montovaný dřez nenarušuje linii pracovní desky

Vydavatelé časopisu a pořadatelé pouličního gastronomického festivalu „Eat Street Market“ si prostory oblíbili nehledě na vestavěné patro s pochybným bytem, které je značně hyzdilo. Zájemci chtěli pravý opak – světlý domov s dostatkem prostoru také pro práci či akce spojené s větším počtem návštěvníků.

Jediné dlouhé umyvadlo namísto dvou vypadá zajímavě, ovšem každý z dvojice v něm uvidí, co do něj ten druhý v zájmu ústní hygieny posílá
Jediné dlouhé umyvadlo namísto dvou vypadá zajímavě, ovšem každý z dvojice v něm uvidí, co do něj ten druhý v zájmu ústní hygieny posílá

Architekti majitele nadchli návrhem zařídit byt zvláštním nábytkem z trojvrstvých smrkových desek. Ten plní více funkcí najednou – regály rozdělují prostor namísto příček, skříň navazující na kuchyni plní i funkci schodů apod. Projekt nijak zásadně neomezovaly žádné nosné zdi, rekonstrukce začala kompletní demolicí příček, a tak architekti rozvrhli jednotlivé místnosti přesně podle potřeb majitelů.

Zvláštností bytu je dvorek se zahrádkou. Té si také mladý pár uprostřed velkoměsta náležitě cení. „Její vidina nás úplně okouzlila,“ popisuje Littenberg. Zahrádku s interiérem pomohlo propojit nové velké okno ve fasádě.

S výsledkem jsou obyvatelé maximálně spokojeni. Rekonstrukce prostory prosvětlila a vrátila jim jejich původní charakter s viditelnými sloupy i trámy a ještě jej zdůraznila obnaženým zdivem.

Mladý pár se v přízemí chrání před pohledy kolemjdoucích s pomocí okenic. Při gastronomickém festivalu ale naopak otevírá okna i dveře a zve lidi k sobě.

(dah)

Mohlo by vás zajímat:

Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek

Netradiční příbytky zabudované do krajiny

Nejprve potřebujete bagr, aby vyhloubil „základní jámu“

Rodina si postavila podzemní dům, aby se vyhnula vysokým cenám za bydlení

Reklama
Článek je zařazen v:
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama