Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama
Bydlení

Po totální rekonstrukci se byt s výhledem na Pražský hrad nadechl do 21. století

Na první pohled by se zdálo, že nový byt je lepší než starý byt…
Vydáno: 27.10.2016
...s nápaditě vyvedeným ostrůvkem

Pohled na následující zrekonstruovaný byt ale vypovídá spíš ve prospěch staré zástavby. Pakliže má byt ve starém domě příhodné dispozice či jeho překážející stěny nejsou nosné, existuje dobrá naděje, že po rekonstrukci nabídne osobitější bydlení než leckterá novostavba. Vznikne totiž de facto nový byt, obohacený o atmosféru architektury, která má v daném místě tradici.

To je i případ prostorného, ale zašlého bytu v 6. pražském obvodě. Architekti jej na přání majitelů upravili z 2+1 na 3+kk a vytvořili z něj pohodlné obydlí. Nejprve stávající dispozici „očistili na nosný základ“, což přeloženo z architektonické hantýrky znamená, že nechali vybourat veškeré příčky.

Nejprve vybourali příčky, potom začali vkládat Foto: Nejprve vybourali příčky, potom začali vkládat, Foto: Mark Prethero / Blankfoto.com

Do vzniklého prostoru o výměře přibližně 80 m² následně „vkládali“ nové oddíly – kuchyň, koupelnu a šatnu. Ty odlišili buď materiálem anebo osvětlením. Vzhledem k tomu, že má byt poměrně velkou jižně orientovanou terasu s výhledem na Pražský hrad, dostal druhý malý balkon na dvorní fasádě novou funkci. V místě, které po léta sloužilo nanejvýš jako holubí hnízdo, nyní je samostatné WC, odkud může majitel pozorovat nebe i koruny stromů.

(dah)

Mohlo by vás zajímat:

Přírodní dřevěný povrch, nelakovaný kov a obklady podporují autenticitu prostředí

Milovníci umění při modernizaci zachovali původní ráz bytu. A vyplatilo se!

Převládají světlé tóny

Majitel si pro půdní vestavbu v Praze vylisoval vlastní cihly

Obytná kuchyň a dubové podhledy v různých úrovních

Touha po velkém bytu? Rodina si v Holešovicích nápaditě spojila dva podkrovní byty

Reklama
Článek je zařazen v: rekonstrukce, Praha, byt, Edit Architects, změna dispozic
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama