Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Tradiční anglický venkovský dům se díky rekontrukci proměnil v moderní domov

Uklidňující barvy, slunce a přírodní materiály proměnily zastaralý interiér ve světlý, vlídný domov.
Vydáno: 16.02.2016
Dům je po rekonstrukci světlejší a vzdušnější
Dům je po rekonstrukci světlejší a vzdušnější Autor: Lucy Crockett Design
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Když svůj dům v anglickém Berkshiru viděli poprvé, bylo jim jasné, že si vyžádá rozsáhlé úpravy zvenku i zevnitř. Kombinace přestavěného chléva s přistavěným cihlovým domem ze 70. let za poslední dekády notně sešla a i vybavení zoufale zastaralo. „Interiér byl naprosto nekoncepční,“ zhodnotila vnitřní uspořádání designérka interiérů Lucy Crockettová, na niž se majitelé obrátili. „Chtěli skutečně rodinný dům, který by se na svém místě i lépe vyjímal, ale zároveň byl i moderní,“ shrnuje přání domácích. Návrhářka se měla zaměřit především na renovaci, zatímco otázkou dekorací se zabývali majitelé, kteří sami mají tvůrčí profese.

Aby dům posazený do krásné krajiny a s potokem na zahradě navazoval na své okolí, volila do něj Crockettová samé přírodní materiály. Předně ale nechala dvakrát zvětšit okna v hale, odkud se otevřel výhled na potok. Velké dveře propojují dům se zahradou.

Dům se velkými okny otvírá do zahrady s potokem
Dům se velkými okny otvírá do zahrady s potokem
Lucy Crockett Design

Napravo od haly je kuchyně s jídelnou. „Kuchyně je srdcem domova, proto jsem se snažila, aby se v ní domácí cítili dobře – aby zkrátka nepůsobila příliš jako kuchyně,“ vysvětluje Crockettová. Docílila toho tím, že vynechala nástěnné skříňky. Kuchyňská linka díky tomu vypadá tak trochu jako běžný nábytek. Když tu za pěkného počasí odsunou široké dveře do zahrady, mohou se tu domácí cítit jako na kryté terase.

Lavici u jídelního stolu si majitelé přivezli z předchozího místa. Designový kus od Terence Conrana působí i po 30 letech pořád aktuálně.

(dah)

Mohlo by vás zajímat:

Po zásahu designérů vznikla útulná kuchyně

Proměna: Z nudle útulná kuchyně v anglickém stylu

Bývalý podnikatel si za svůj domov vybral jeskyni. Velká Británie, hrabství Worcestershire, Wyre Forest

Bydlení pro Hobita. Muž se dobrovolně odstěhoval do jeskyně a vybudoval z ní nádherný dům

Gauč designéři přivezli z Itálie, svítidla pořídili od švýcarské firmy

Dům Cullenových z Twilight ságy má neuvěřitelně zdařilý interiér

Článek je zařazen v:
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama