Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Banánová zmrzlina: Uděláte ji snadno a můžete ji zajímavě dochutit. Máme pro vás 5 tipů

Napadlo by vás, že se banány po zmrazení a rozmixování promění ve zmrzlinu? Vyzkoušejte jednoduchý recept, který je zdravou alternativou klasické zmrzliny. Banánovou zmrzlinu připravíte rychle, můžete ji libovolně dochutit a děti ani nepoznají, že jedí něco mnohem zdravějšího než nanuky z obchodů.
Vydáno: 27.06.2019
Banánová zmrzlina
Autor: istock.com Banánová zmrzlina
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

V tomhle horku přijde zmrzlina obzvlášť k chuti. Ideálně ta domácí, kde víte, že v ní není žádná chemie, a ideálně také ta, která nedá mnoho práce. Obě podmínky splňuje banánová zmrzlina – banán má totiž po zmrazení geniální konzistenci, kdy ho lze rozmixovat na hladký krém. Čistě banánová příchuť by se člověku však záhy přejedla, možná vám nic neříká. Pak není nic snažšího, než do mixéru přihodit další ingredience a je hotovo.

Budete potřebovat

4 banány (na 4 porce)

Postup

Banány nakrájejte na kolečka a dejte do mrazáku. Ideálně je položte na větší podložku, aby se neslepila k sobě. Podložku dejte do sáčku, aby banán nenatáhl vůně dalších potravin v mrazáku. Když kolečka zmrznou, rozmixujte je. Zmrzlinu můžete hned jíst, ale bude už povolenější. Pokud ji máte rádi ledovou, dejte banánový krém ještě zmrznout.

Domácí dobrota
Autor: Faith Durand Domácí dobrota

Zmrzlina s příchutí čokolády

Budete potřebovat

(4 porce)

  1. 3 banány
  2. 6 lžíc čistého neslazeného kakaa
  3. 4 lžíce smetany
  4. 1 lžičku vanilkového extraktu (nebo pravé vanilky)
S kakaem a smetanou
Autor: Faith Durand S kakaem a smetanou

Vyrobte si banánový krém (viz postup nahoře). Pak do mixéru přidejte kakao, smetanu a vanilkový extrakt (vanilku) a mixujte, dokud se vše nespojí do hladkého krému. Dejte zmrznout do mrazáku. 

Jahodová zmrzlina

Budete potřebovat

(4 porce)

  1. 3 banány
  2. 1 hrnek nasekaných mražených jahod
  3. 2 lžíce sladké smetany
S jahodami a se smetanou
Autor: Faith Durand S jahodami a se smetanou

Vyrobte si banánový krém (viz postup nahoře). Pak do mixéru přidejte mražené jahody a smetanu a mixujte, dokud se vše nespojí do hladkého krému. Dejte ztuhnout do mrazáku.

Skořicová smetanová zmrzlina

Budete potřebovat

(4 porce)

  1. 3 banány
  2. 6 lžic kondenzovaného mléka
  3. 1 lžička mleté skořice
Autor: Faith Durand

Vyrobte si banánový krém (viz postup nahoře). Pak do mixéru přidejte kondenzované mléko a skořici a mixujte, dokud se vše nespojí do hladkého krému. Dejte ztuhnout do mrazáku.

A máme tady variantu, která nadchne hlavně děti:

Zmrzlina s příchutí nutelly

Budete potřebovat

(4 porce)

  1. 3 banány
  2. 6 až 8 lžíc nutelly
S nutellou
Autor: Faith Durand S nutellou

Vyrobte si banánový krém (viz postup nahoře). Pak do mixéru přidejte nutellu a mixujte, dokud se vše nespojí do hladkého krému. Dejte ztuhnout do mrazáku.

A jedna varianta pro milovníky anglosaského světa:

Zmrzlina s příchutí arašídového másla

Budete potřebovat

(4 porce)

  1. 3 banány
  2. 6 lžíc arašídového másla
  3. 4 čajové lžičky medu
Zmrzlina s burákovým máslem a medem
Autor: Faith Durand Zmrzlina s burákovým máslem a medem

Vyrobte si banánový krém (viz postup nahoře). Pak do mixéru přidejte burákové máslo a med a mixujte, dokud se vše nespojí do hladkého krému. Dejte ztuhnout do mrazáku.     

Zdroj: Thekitchn.com

(web)

Mrkněte na další zmrzlinové nápady:

Jogurtová jahodová zmrzlina

Jogurtová zmrzlina ze zmražených jahod: Servírovat ji můžete už za 5 minut

Pastelové barvy podle příchutí zmrzliny vám zachutnají!

Zmrzlinové barvy: Tenhle letní trend vám zachutná a dáte si ho i na podzim!

Článek je zařazen v: zmrzlina , nanuk
Reklama