27. června 2019 04:06
Markéta ZídkováBanánová zmrzlina: Uděláte ji snadno a můžete ji zajímavě dochutit. Máme pro vás 5 tipů
Napadlo by vás, že se banány po zmrazení a rozmixování promění ve zmrzlinu? Vyzkoušejte jednoduchý recept, který je zdravou alternativou klasické zmrzliny. Banánovou zmrzlinu připravíte rychle, můžete ji libovolně dochutit a děti ani nepoznají, že jedí něco mnohem zdravějšího než nanuky z obchodů.
V tomhle horku přijde zmrzlina obzvlášť k chuti. Ideálně ta domácí, kde víte, že v ní není žádná chemie, a ideálně také ta, která nedá mnoho práce. Obě podmínky splňuje banánová zmrzlina – banán má totiž po zmrazení geniální konzistenci, kdy ho lze rozmixovat na hladký krém. Čistě banánová příchuť by se člověku však záhy přejedla, možná vám nic neříká. Pak není nic snažšího, než do mixéru přihodit další ingredience a je hotovo.
Budete potřebovat
4 banány (na 4 porce)
Postup
Banány nakrájejte na kolečka a dejte do mrazáku. Ideálně je položte na větší podložku, aby se neslepila k sobě. Podložku dejte do sáčku, aby banán nenatáhl vůně dalších potravin v mrazáku. Když kolečka zmrznou, rozmixujte je. Zmrzlinu můžete hned jíst, ale bude už povolenější. Pokud ji máte rádi ledovou, dejte banánový krém ještě zmrznout.
Banánová zmrzlina - Obrázek 2 Zdroj: Faith Durand
Zmrzlina s příchutí čokolády
Budete potřebovat
(4 porce)
- 3 banány
- 6 lžíc čistého neslazeného kakaa
- 4 lžíce smetany
- 1 lžičku vanilkového extraktu (nebo pravé vanilky)
Banánová zmrzlina - Obrázek 5 - S kakaem a smetanou Zdroj: Faith Durand
Vyrobte si banánový krém (viz postup nahoře). Pak do mixéru přidejte kakao, smetanu a vanilkový extrakt (vanilku) a mixujte, dokud se vše nespojí do hladkého krému. Dejte zmrznout do mrazáku.
Jahodová zmrzlina
Budete potřebovat
(4 porce)
- 3 banány
- 1 hrnek nasekaných mražených jahod
- 2 lžíce sladké smetany
Banánová zmrzlina - Obrázek 4 - S jahodami a se smetanou Zdroj: Faith Durand
Vyrobte si banánový krém (viz postup nahoře). Pak do mixéru přidejte mražené jahody a smetanu a mixujte, dokud se vše nespojí do hladkého krému. Dejte ztuhnout do mrazáku.
Skořicová smetanová zmrzlina
Budete potřebovat
(4 porce)
- 3 banány
- 6 lžic kondenzovaného mléka
- 1 lžička mleté skořice
Banánová zmrzlina - Obrázek 7 - Se skořicí Zdroj: Faith Durand
Vyrobte si banánový krém (viz postup nahoře). Pak do mixéru přidejte kondenzované mléko a skořici a mixujte, dokud se vše nespojí do hladkého krému. Dejte ztuhnout do mrazáku.
A máme tady variantu, která nadchne hlavně děti:
Zmrzlina s příchutí nutelly
Budete potřebovat
(4 porce)
- 3 banány
- 6 až 8 lžíc nutelly
Banánová zmrzlina - Obrázek 6 - S nutellou Zdroj: Faith Durand
Vyrobte si banánový krém (viz postup nahoře). Pak do mixéru přidejte nutellu a mixujte, dokud se vše nespojí do hladkého krému. Dejte ztuhnout do mrazáku.
A jedna varianta pro milovníky anglosaského světa:
Zmrzlina s příchutí arašídového másla
Budete potřebovat
(4 porce)
- 3 banány
- 6 lžíc arašídového másla
- 4 čajové lžičky medu
Banánová zmrzlina - Obrázek 3 - Zmrzlina s burákovým máslem a medem Zdroj: Faith Durand
Vyrobte si banánový krém (viz postup nahoře). Pak do mixéru přidejte burákové máslo a med a mixujte, dokud se vše nespojí do hladkého krému. Dejte ztuhnout do mrazáku.
Zdroj: Thekitchn.com
(web)