Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama
Bydlení

Zděděný starý byt vylepšily skryté úložné prostory i nové dispozice

Zrekonstruovaný byt splnil představu o moderní domácnosti s noblesou starého domu. I díky změně dispozic a volbě moderního nábytku v retro stylu.
Vydáno: 17.05.2017
Obývací zóna začíná sezením

Bylo to hodnotné dědictví. Zachovalý byt v Sydney v domě z 20. let zdobily prvky v anglickém stylu regentství, jinak si ale říkal o zásadní proměnu. Té se dočkal zejména v ohledu dispozic, jejichž změna přinesla více prostoru tam, kde ho bylo třeba. Zdárnému průběhu rekonstrukce nahrála ta důležitá okolnost, že majitel bytu Renjie Teoh je designér a architekt. Ač se jedná o jeho vůbec první realizaci, těžko na ní hledat chyby – byt po úpravách je zjevně velice prakticky řešený i skvěle vypadá.

Skříňová stěna zmenšené ložnice na sebe zbytečně neupozorňuje a pojme spoustu věcí Foto: Skříňová stěna zmenšené ložnice na sebe zbytečně neupozorňuje a pojme spoustu věcí, Foto: Ryan Linnegar

Součástí přestavby byly i rozsáhlé úložné prostory, nová dřevěná plovoucí podlaha nahradila sešlapané koberce a kompletní proměny se dočkala i koupelna. Renjie ji nechal vybourat a přemístit o 2 metry směrem k ložnici, čímž zvětšil obývací zónu s kuchyňským koutem. Příčka mezi ložnicí a chodbou vedoucí ke koupelně integruje zmíněné úložné prostory na šaty, ložní prádlo a další věci, skříně na celou výšku místnosti ale na pohled působí jako stěna.

Nábytek v lehkém retro stylu působí moderně a zároveň se zdá, jako by ve starém bytě stál odjakživa Foto: Nábytek v lehkém retro stylu působí moderně a zároveň se zdá, jako by ve starém bytě stál odjakživa, Foto: Ryan Linnegar

Obyvatelé bytu milují rituály kolem čaje a vyhovuje jim i estetika odkazující na principy Zenu. To se projevuje čistými liniemi, ale zároveň teplými materiály s přirozeným povrchem, které se decentně prolínají s původními prvky starého bytu. Tomuto principu odpovídá i zvolený nábytek, jehož tradiční design se snoubí se stylem starého domu, ale díky tomu, že ho není příliš, udržuje si byt zároveň i svou moderní tvář.

(dah)

Mohlo by vás zajímat:

Z materiálů se kromě betonu dostalo na osvědčenou kombinaci ocele, dřeva a skla. Do výplně nad vstupními dveřmi je vyleptaný původní název domu „Tathra“

Viktoriánský dům prošel totální rekonstrukcí. Vznikl světlý interiér, který nabídl třetí ložnici

Prostor hraje barvami

Díky rekonstrukci vznikl z bytu 3+kk hravý prostor plný barev a světla

Na salon s pracovnou navazuje kuchyně s jídelnou

Inspirace: Projděte si zdařilou rekonstrukci bytu v Opavě

Reklama
Článek je zařazen v: rekonstrukce, Sydney, úložné prostory, změna dispozic, městský byt, Renjie Teoh Architect Pty Ltd
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama