Bývalá dětská hvězda Pepa Melen bydlí v garsonce na Václaváku. V bytě má i nahrávací studio

Někdejší dětská popová hvězda Pepa Melen (50), kterého proslavil v osmdesátých letech hit "Ne, pětku ne", bydlí na Václavském náměstí v secesním domě U Nováků. Podívejme se do jeho atypické garsonky v podkroví s výhledem na Lucernu.

Zpěvák, moderátor a podnikatel Josef Melen bydlí v zajímavém podkrovním bytě s úchvatným výhledem na centrum Prahy a střechy paláce Lucerna. Luxusní garsonka má sice své nedostatky, v létě je v ní například horko a v zimě zase profukuje okny, ale tamější genius loci vše vyvažuje.

„Bydlel jsem v tomto domě v jiném bytě, ale měl jsem zálusk na tenhle, přece jen je atypický a to my umělci máme přece rádi,“ uvedl Pepa Melen pro iDnes.cz. Byt sám o sobě není nijak velký, je to větší garsonka, ale má všechno potřebné pro život. V jeho malém podkrovním bytě se snoubí umělecký duch s praktickým využitím.

NENECHTE SI UJÍT: Pavel Callta si na Šumavě pořídil statek. Při rekonstrukci dbal na rustikální styl

Multifunkční prostor s nahrávacím studiem

Prostor kuchyně je od obývací části oddělen barem, což je ideální místo pro posezení. Malá, ale plně dostačující koupelna s vestavěným sprchovým koutem se pyšní i bidetem, který byl v dobách výstavby běžným standardem. Kuchyňská linka i bar jsou pevnou součástí bytu, zatímco zbytek prostoru si zařídil Pepa Melen sám.

„Vzhledem k jeho velikosti jsem se snažil stoprocentně využít každý kousek prostoru. Obývák s posezením jsem oddělil paravánem a za ním vytvořil malou ložnici, ta mi na přespání bohatě stačí. Spí se tu mimochodem dobře, okna jsou do vnitrobloku, takže vám ani nepřijde, že jste na Václaváku. Prostředek místnosti slouží i jako nahrávací studio, točil tu třeba i pan Přeučil, hraje se tu na kytary, vejde se sem dokonce i sbor, v pohodě i osmičlenný,“ pochlubil se.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Honosná chalupa zpěvačky Petry Janů. Snil o ní manžel, nakonec v ní zůstala sama

Posezení s křesílky, které využívá i pro natáčení podcastů, je v neutrální šedé barvě, aby nerušilo. Nahrávat se dá i v noci, okolní prostory jsou využívány jako kanceláře a učebny, takže stížnosti od sousedů nehrozí. Což je vzhledem k tomu, že přes den moderuje nebo je v rádiu, vítaný bonus, pracuje ve svém studiu totiž často až do čtvrté hodiny ranní.

Milovník dýmek a dobré kávy

Mnohé o Pepovi napovídají věci na poličkách. Tak například, že je milovníkem dýmek a dobré kávy. Taky tu má sbírku andělů po mamince, fotografie jsou vzpomínkou na tatínka. Starý gramofon a sbírka desek jsou u milovníka téměř veškeré hudby takřka nepostradatelné.

Josef Melen podporuje lidi s hendikepem

Poslední místností je komora ukrytá za ložnicí. Ta funguje jako malý sklad, Josef Melen je totiž nejen muzikant, ale i podnikatel a spolupracuje s několika charitativními organizacemi. Podporuje lidi s hendikepem, a to nejen finančně, ale především se snaží je zaměstnat, vyrábějí papírové tašky, kalendáře, záložky do knih a další předměty.

PŘEČTĚTE SI:  Dalibor Janda ukázal svůj domov. Zpěvák je vášnivým zahradníkem, ale rýči se vyhýbá

Sen do budoucna: penzion v přírodě

„Poloha bytu je pro mě s mojí prací ideální, do rozhlasu chodím příjemnou procházkou, mám tam večerní pořad, po něm třeba zajdeme s kolegy na skleničku. S tím by se neslučovalo pak sednout do auta a jet někam za Prahu. Na druhé straně příroda mi chybí. Můj sen do budoucna je penzion pár kilometrů za Prahou, s nahrávacím studiem, kam by za mnou mohli jezdit kamarádi muzikanti z celého světa, večer si grilovat, dát si skleničku…,“ svěřil se.

Zřejmě je to dáno tím, že se narodil v Litoměřicích a vyrůstal ve vesničce Vlastislav. „Ale zatím je moje místo tady, oceňuji i zdejší bezpečnost, večer se zatáhnou v pasážích mříže, a pokud od nich nemáte klíče, nemáte šanci se sem dostat. A zdejší komunita funguje jako na vesnici, mnozí tu bydlí i čtyřicet let, všichni se znají, potkáváme se v okolních obchodech a barech, je to tu fajn,“ dodal Josef Melen.

Zdroje: Profimedia.cz, cs.wikipedia.orgiDnes.cz. poznatsvet.cz

Sdílejte článek
Štítky hvězda studium Václavské náměstí byt Praha dýmka Palác Lucerna Josef Melen umění, kultura, zábava a média společenská rubrika

Přečtěte si také