Pavel Callta si na Šumavě pořídil statek. Při rekonstrukci dbal na rustikální styl

Pavel Callta - statek

Zpěvák a skladatel Pavel Callta (35) si v klidné vesničce uprostřed přírody v podhůří Šumavy pořídil statek. Jeho vznik sahá až do roku 1869 a prostor nabízí ubytování celkem v devíti apartmánech. Rekonstrukce zabrala čtvrt roku a Callta hodlá stavení využívat zejména k pořádání svateb a společenských událostí.

Statek Napořád se nachází v malé a tiché vesničce Marčovice, nádherná příroda je ale hned za plotem. Unikátní stavení je ideální volbou jak pro svatby, tak pro letní dovolené i firemní akce. Prostor nabízí ubytování celkem v devíti zrekonstruovaných apartmánech.

Čtěte také: Dům Dary Rolins a Pavla Nedvěda připomíná luxusní hotel. Jen pozemek stál 25 milionů

Dominantou statku je velká uzavřená zahrada

Statek dále nabízí svatební sál, zázemí pro catering, venkovní bar, wellness a taktéž dětský koutek.  Hlavní dominantou je poté velká uzavřená zahrada a již zmiňovaný svatební sál s kachlovým krbem a obloukovými klenbami. Všechny pokoje jsou plně vybavené a patří k nim sociální zařízení. Z materiálů dominuje především dřevo, které podtrhuje rustikální charakter objektu.

Jak sám zpěvák přiznal, vlastnit nějakou větší nemovitost byl vždy jeho sen. „Přiznám se, že o tomto nápadu jsem snil už delší dobu. Když jsem zrekonstruoval společně s kamarádem dva rodinné domy, řekl jsem si, že by mě lákalo něco většího a dlouhodobějšího,“ vysvětlil pro Prima Living Callta.

„Dlouho jsem si přál pořídit si statek a pořádat tam krásné události, jako jsou například svatby, a časem třeba i koncerty a další společenské události. Navíc miluji jižní Čechy a Šumavu, tak jsem neváhal,“ objasnil s tím, že rekonstrukce mu zabrala více než tři měsíce. Zpěvák spojil síly s kamarádem stavařem, se kterým spolupracuje již několik let. Dále využil služeb zahradních architektů, elektrikářů, truhlářů a malířů.

Podívejte se také na byt zpěváka Pavla Callty v Praze:

Sdílejte článek
Štítky Šumava svatba Dara Rolins Jihočeský kraj byt Pavel Nedvěd statek Pavel Callta umění a zábava umění, kultura, zábava a média produkty a služby ekonomika, obchod a finance stavebnictví a nemovitosti Marčovice

Přečtěte si také