České chaty snů: Stará rybářská chatka u rybníka už potřebuje svěží vítr do plachet

České chaty snů 2 sledujte v sobotu na Primě

České chaty snů o proměnách chat a chalup – oblíbeném druhém bydlení Čechů – se vrací na vaše obrazovky a na prima+ si můžete aktuální díl pustit vždy s týdenním předstihem. V prvním díle se můžete těšit na proměnu staré rybářské chatičky v podání architektů Petra Portycha, Ondřeje Zdvomka a akademického sochaře Sebastiana Wojnara. Premiérový díl České chaty snů uvidíte na Primě v sobotu 23. března ve 21.40 a reprízu v neděli 8.05.

Zavítejte s námi do malebné jihočeské krajiny a sledujte, jak dostane nový život stará rybářská chata. Malá rybářská chatička s bohatou rodinnou tradicí a historií se nachází nedaleko Hluboké nad Vltavou. Zlivský rybník jí dodává malebné prostředí a romantickou atmosféru.

NENECHTE SI UJÍT: České chaty snů se vrací: Těšte se na osm nových velkolepých proměn

Majiteli a jeho početné rodině už nevyhovuje současný stav a potřebovali by především víc využít vnitřní prostor chaty. Jedná se o typizovanou stavebnici, do které se nevleze ani loď, ani ráhno, a kuchyň si ten název snad ani vůbec nezaslouží. Chata má obdélníkový půdorys, nízkou sedlovou střechu, standardizovaná okna a unifikované řešení vnitřních prostor. Takže se muselo bourat…

Podívejte se, jak vypadala chata před proměnou:

Do rekonstrukce tradiční rybářské chaty u vody se s vervou dali architekti Petr Portych, Ondřej Zdvomek a akademický sochař Sebastian Wojnar.

Jak to dopadlo, uvidíte v premiérovém díle České chaty snů v sobotu 23. března ve 21.40 na Primě a reprízu v neděli 8.05. na Primě. A na prima+ si můžete novinkovou přestavbu pustit s týdenním předstihem.

Sdílejte článek

Přečtěte si také