České chaty snů: Vlastnoručně postavená chata začíná chátrat. Podaří se ji zachránit?

České chaty snů 2 sledujte v sobotu na Primě

Čtvrtý díl pořadu České chaty snů nás zavede nedaleko Vraného nad Vltavou. Malá chata, kterou postavil dědeček současné majitelky, začala po jeho smrti chátrat. Zachrání ji architekti Petr Portych, Ondřej Zdvomka a sochař Sebastian Wojnar? Jestli jste napjatí, jak to dopadne, tak se na tuto premiérovou přestavbu podívejte už teď na prima+. Premiérový díl České chaty snů uvidíte na Primě v sobotu 13. dubna ve 21.40 a reprízu v neděli 14. dubna v 8.05 .

Chata je obklopená kouzelným jabloňovým sadem  a nachází se na samém konci jedné středočeské obce nedaleko Vraného nad Vltavou. Vlastnoručně ji vybudoval majitelčin dědeček už před osmdesáti lety. Po jeho smrti začala chata chátrat a vnučka se chce pokusit jeho odkaz zachránit.

Podívejte se ve fotogalerii, jak vypadala chata před rekonstrukcí:

Chata je v žalostném stavu

Zhruba z jedné poloviny je chata v naprosto žalostném stavu. Některé detaily jsou krásné – s provedením pomáhali studenti stavebnictví, a je to znát. Velkým problémem jsou mělké základy a neúnosné stěny. Navíc do střechy už nějakou dobu zatéká, a je tak téměř na spadnutí. Pevným bodem proměny se stane zděný komín.

NENECHTE SI UJÍT: České chaty snů: Úžasná proměna interiéru malebné krkonošské roubenky

Vyčistit a zjednodušit

Uvnitř je směr změny jasný – všechno vyčistit, zjednodušit, odstranit nevyužité prostory a nově vybudovat kuchyni a koupelnu. Naši architekti ve složení Petr Portych, Ondřej Zdvomka a sochař Sebastian Wojnar se do rekonstrukce museli pustit z gruntu… Jak jejich snažení tentokrát dopadne?

Premiérový díl oblíbeného pořadu České chaty snů uvidíte na Primě v sobotu 13. dubna ve 21.40 a reprízu v neděli 14. dubna v 8.05..Jestli se nemůžete dočkat, tak se na tuto premiérovou přestavbu Českých chat snů podívejte už teď na prima+.

Zdroj: FTV Prima


Přečtěte si také