Trendy

17. ledna 2022 12:00

redakce Prima Zoom

DREAM TEAM – Mistři dílny: Radost i smutek. Bude kovové křeslo ze sudu bezpečné, nebo dojde na slova Vojty Kotka?

DREAM TEAM - Mistři dílny (2) - upoutávka

Soutěžící v prvním díle pořadu DREAM TEAM – Mistři dílny, který odstartoval v pondělí 10. ledna, vyráběli motokáru, dnes to bude zahradní set s barem. Jak to celé dopadne, který tým tentokrát zvítězí a zda posezení v zánovním kovovém křesle Ivana Vodochodského nezraní, můžete sledovat v pondělí 17. ledna ve 20.15 na Primě.

Jak už to tak bývá, i při natáčení pořadu DREAM TEAM – Mistři dílny, který odstartoval v pondělí 10. ledna, docházelo někdy k dramatickým a jindy k veselým momentům. Své by o tom mohl vyprávět charismatický 43letý písmomalíř a výtvarník Roman, který v rámci pořadu působí jako jeden z nejšikovnějších. Mimochodem, právě jeho spolusoutěžící Lída nazvala největším gentlemanem. V prvním dílu to celé ale Romanovi tak nějak nesedlo. Zato v dílu druhém z něho dobrá nálada přímo srší…

Na soutěžící čekalo už od prvního dílu několik překvapení. Nejenže dopředu netušili, co budou vyrábět, ale ani nebyli dopředu obeznámeni s detailním principem soutěže. Konkrétně s tím, že si po vyrobeném zadání budou muset sami ve svém týmu vybrat jednu ženu a jednoho muže, které označí za nejslabší články. Televize je na to předem záměrně neupozornila, a tak soutěžící počítali s tím, že zde podobnou roli zastane porota. A naopak nečekali, jak náročná může být práce v týmu. Ne vždy je totiž jednoduché se s ostatními domluvit…

Baví mě, když se mi podaří prosadit nějaký svůj návrh. Je to ale neskutečně těžké. Když se mi to podaří, dodá mi to energii a dál dokážu při výrobě kočírovat ostatní. Všichni jsou tady řemeslně zruční. Finální výtvor je ale vždy o autorovi návrhu. Záleží tedy na tom, jestli má autor vkus a styl. Když je tedy zvolen můj návrh, přijímám roli ředitele. Když návrh někoho jiného, se kterým navíc nesouzním, snažím se jen pomáhat, popisuje své pocity Roman.

V prvním dílu, kde vyráběli motokáru, na něm byla patrná rozladěnost. Svůj návrh se mu nepodařilo v týmu prosadit a navíc s tím, co vyrobili, nebyl spokojen. Když porota ve finále upřednostnila výrobek druhého týmu, svou rozmrzelost nijak neskrýval. V jeho očích se dokonce zaleskly slzy, jak lze vidět v přiloženém videu. Výrobek svého týmu hodnotil jako nepovedený projekt. „Za to, co jsme vyrobili, bychom se měli spíš stydět než si říkat, že jsme to zvládli,“ utrousil Roman lakonicky. V zákulisí si také povzdechl: „Doufal jsem, že mě soutěž někam posune. Ale bohužel vkus a styl ostatních soutěžících jsou natolik tragické, že se asi žádného posunu nedočkám. Věci by se měly dělat hezké, lidské, prodejné, přijatelné… Většina lidí, co tady soutěží, podle mě všechny tyto atributy postrádá. Ale nechci se povyšovat.“ Posléze však přiznal, že se v soutěží přece jen jedné věci naučil – pochopil, jak moc důležité je umět pracovat v týmu.

Ve druhé epizodě požádá soutěžící o výrobu zahradního setu s barem kuchař, herec, moderátor, milovník dobrého jídla a zábavy Ivan Vodochodský, který se v tomto dílu ocitne v roli třetího porotce. Už při plánování finálního návrhu se u týmů projeví zkušenosti z prvního kola. Někteří soutěžící jsou víc odhodláni stát si za svým názorem a prosadit ho. V lepším rozpoložení bude i Roman. Sezení v zahradním setu se rozhodnou vyrobit ze sudů, které našli ve skladu. A tak Roman vyřezává z kovového barelu pohodlné křesílko pro Ivana Vodochodského. „Opatrně, Ivan se rád o sedátko vzadu opírá, tak aby mu to neuřízlo hlavu,“ radí Romanovi Vojta Kotek a ukazuje, jakým způsobem by mu to hlavu sťalo a kam by pravděpodobně padala. To Romana dokonce rozesměje, což je možné vidět v dalším přiloženém videu.

Jak to celé dopadne, který tým tentokrát zvítězí a zda posezení v zánovním kovovém křesle Ivana Vodochodského nezraní, mohou televizní diváci sledovat v pondělí 17. ledna ve 20:15 na TV Prima.

Více najdete na www.mistridilny.cz.

Sdílejte článek

Přečtěte si také