Bydlení slavných

28. září 2023 11:04

redakce Prima Living

Dům z filmu Ďábel nosí Pradu se prodal. Nádherná nemovitost má vlastní knihovnu i hřiště

Miranda Priestly v podání herečky Meryl Streep v legendárním filmu bydlela v rozlehlém sídle. Ikonický Manhattan Townhouse se nyní prodal za 26,5 milionu dolarů (v přepočtu více než 600 milionů korun). Dům je součástí historické budovy z roku 1907 s renovací provedenou v roce 2005. Podívejte se na fotky architektonického skvostu.

Ve filmu Ďábel nosí Pradu vede šéfredaktorka Miranda Priestly časopis Runway a není zrovna oblíbenou postavou. Přísná dáma své práci obětovala snad vše a na luxus si potrpí. Ikonický dům, který si ve filmu rovněž zahrál, je toho důkazem – nemovitost má rozlohu 12 000 čtverečních stop a rozkládá se na šesti podlažích, nabízí sedm ložnic a sedm kompletních koupelen.

Dům se nachází v historické budově z roku 1907 s renovací provedenou v roce 2005. Má několik venkovních prostor s úžasným výhledem na panorama města. Mezi speciální vybavení patří výtah, střešní terasa s vířivkou, balkon, posilovna, knihovna a soukromé vnitřní basketbalové hřiště.

Po vstupu do luxusního domu mohou obyvatelé projít velkým foyer do kuchyně s jídelnou. Ze stropu visí průmyslová světla z 30. let 20. století, zatímco podlahy lemuje mramor se vzorem zvaným gingham. Bílé francouzské dveře se otevírají do venkovního prostoru, kde si obyvatelé mohou venku vychutnat ranní kávu. Milovníky knih okouzlí obývací pokoj v patře salonu, který lemují police od podlah až k vysokému stropu. Místnost má troje francouzské dveře, které vedou na terasu.

Samostatná servisní kuchyně sousedí s obývacím pokojem a zahrnuje druhé schodiště vedoucí dolů do hlavní kuchyně. Nepřehlédnutelný modrý lustr je dominantou jídelny a dvoukřídlé dveře umožňují přístup z této místnosti na další balkon.

Hlavní ložnice je ve třetím patře a má vstup na soukromý balkon. Nechybí ani šatna a krb. Ve vlastní koupelně je nad velkou vanou obří kulaté okno. Na jedné straně koupelny jsou umístěna dvě umyvadla, na druhé je kosmetický stůl se zrcadlem.

Ve čtvrtém patře se nachází posilovna, ale i vnitřní hřiště na basket. V nejvyšším patře je pak další terasa s úžasným výhledem a vířivkou.

Zdroj: People.com, Profimedia.cz

Připomeňte si slavný film Ďábel nosí Pradu:

Sdílejte článek
Štítky dům bydlení Manhattan Ďábel nosí Pradu Meryl Streepová Miranda Priestly

Přečtěte si také