Péče o mazlíčky

29. října 2023 08:30

Komerční sdělení

Granule a pamlsky - jak na vyváženou psí stravu?

Říká se, že jsme tím, co jíme. Přesně to by se dalo v přeneseném významu aplikovat i na naše čtyřnohé miláčky. Výběr kvalitních granulí pro pejsky je nesmírně důležitý a rozhodně ho není radno podceňovat. Na co je tedy dobré se při něm zaměřit?

Zaměřeno na kvalitu

O kvalitě potravin se toho již napsalo mnohé. Stejně, jako chceme v obchodě nacházet pouze kvalitní potraviny pro nás, měli bychom to samé chtít i pro naše mazlíčky. Granule pro psy je tak třeba vybírat stejně pečlivě jako jídlo pro sebe. Pouze tak může být váš pejsek opravdu šťastný a spokojený.

Při výběru granulí je nutné zvážit několik základních parametrů, které vám pomohou se rozhodnout:

  • výšku, váhu a stáří psa,
  • úroveň aktivity psa
  • složení granulí,
  • alergie pejska.

Ze základních fyzických parametrů vašeho psa můžete získat představu o tom, co od granulí vyžadujete. Je také nutné zkoumat nutriční hodnoty granulí a uzpůsobit je tomu, jakou aktivitu váš pes vyvine během dne. Samozřejmostí je také kvalitní složení, ve kterém by se mělo nacházet minimum škrobů, obilovin a podobných ingrediencí, jež mohou vyvolávat alergické reakce.

Nezapomeňte na pamlsky

Pamlsky tvoří také důležitou součást psí stravy. Napomáhají tréninku a jsou skvělou odměnou za šikovnost vašeho mazlíčka. Ani zde proto není radno ustupovat z kvality a platí zde prakticky všechny zásady výběru jako u granulí. Obzvlášť si však dávejte pozor na nutriční hodnoty pamlsků, aby se pes zbytečně nepřejídal.

Stejně jako granule mohou mít i pamlsky různé příměsi, které zlepšují celkový zdravotní stav vašeho psa a pomáhají mu prospívat. Je dobré vyzkoušet několik variant pamlsků a zjistit, jaké má váš pejsek nejraději. Chuť je zde velmi důležitá, protože vyvolá u psa větší motivaci a on se tak bude více snažit například během tréninku.

Sdílejte článek

Přečtěte si také