Herečka Martina Hudečková žije v bytě s barokním sekretářem a krásným výhledem

Klasický vinohradský činžák, půdní prostory přestavené na pohodlné bydlení, úchvatný výhled a zařízení, které jasně prozrazuje vkus svého majitele. Takové je bydlení herečky Martiny Hudečkové.

Martinu Hudečkovou zjevně moc neužije na nějaké novoty a minimalismus v bydlení. Byt pod střechou má zařízený hodně klasicky a netají se tím, že moderní interiéry jí přijdou poněkud neosobní. A klasice dává přednost i jinde - z kuchyně například nechala odstranit původně architektem navržené barové sezení, protože jí nepřišlo dost pohodlné.

V interiéru s historizujícím nábytkem a kuchyní v neutrální světlé barvě zaujme mírně výstřední tmavě červená americká lednice s blýskajícími se lištami.

„To byl dárek od Juraje, miluji led, dávám si ho téměř do každého nápoje, a protože už byl takový, koupil rovnou celou lednici, jejíž součástí je i výrobník ledu. Když jsme ji vybalili, trochu jsme se lekli toho stříbrného zdobení, s tím jsme úplně nepočítali, ale nakonec se nám to zalíbilo, je to prostě naše Las Vegas lednice,“ popsala pro web idnes.cz.

Svěřila se také s tím, že byt si koupila už před lety, ale s bývalým manželem  - režisér Juraj Herz zemřel v roce 2018 - bydleli jinde, tohle bydlení pronajímali. Martina Hudečková se sem přestěhovala až po jeho smrti.

Půda byla na byt přestavěna podle trochu na zdejší poměry atypického architektonického návrhu - chybí v něm předsíň nebo chodba, z vchodových dveří se vchází rovnou do velkého obytného prostoru, jehož součástí je i kuchyň. Ale neznamená to, že by zde nebyly úložné prostory, těch je naopak dostatek, jen nejsou na první pohled tak vidět.

Na ten naopak hned zaujme spousta drobností, kterými si herečka byt ráda zdobí, stejně jako červená barva, která se objevuje všude, červené doplňky nechybí ani v koupelně. Nepřehlédnutelné jsou červené sedačky, ovšem v ložnici hraje prim bílá barva s romanticky pojatým zařízením. Všude je také spousta knih, které oba milovali.

Mezi herečkou a slavným režisérem byl třicetiletý věkový rozdíl, vzali se v roce 2011. Dlouho bydleli každý ve svém bytě a vzájemně se jen navštěvovali. Mezonetový byt si pořídili, když Jurajovi bylo sedmasedmdesát, Martině sedmačtyřicet - ona s koupí kvůli schodům váhala, on byl hned pro.

Sdílejte článek
Štítky kuchyně Las Vegas bydlení herec Martina Hudečková nájemní dům Juraj Herz

Přečtěte si také