Z ruiny vykouzlila luxusní chalupu. Jaroslava Obermaierová má dokonalé bydlení

Oblíbená herečka Jaroslava Obermaierová (78) vlastní nádhernou chalupu z roku 1905. Stavení dříve připomínalo ruinu, ale herečka z ní dokázala vykouzlit nádherné místo pro život. Herečka má radost také z nádherné zahrady.

Herečka Jaroslava Obermaierová před několika lety učinila zásadní životní rozhodnutí. Velkoměsto vyměnila za venkov a se synem Jaroslavem, který je v invalidním důchodu, se odstěhovala na chalupu nedaleko Benešova u Prahy.

Chalupu postavil strýc jejího otce kolem roku 1905. Když ji zdědila, šlo v podstatě o ruinu, do níž nebyla zavedena ani voda a topilo se uhlím. Jaroslava ji musela kompletně zrekonstruovat tak, aby ji mohla se synem využívat celoročně.

Před pár lety se do ní nastěhovali natrvalo. „Rekonstrukce byla samozřejmě náročná, trvalo to několik let. Velkým problémem byla vlhkost. Udělalo se, co se dalo, teď už si to užíváme. Je tu krásně a nic mi tu nechybí. Navíc to není ani daleko do Prahy, kam stále dojíždím za prací,“ uvedla pro CNN Prima News Obermaierová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jaroslavu Obermaierovou šokovaly drahé energie. Kvůli plynu přemýšlela o sebevraždě

Chalupu přepsala na syna

Před dvěma lety přepsala chalupu na syna, který se narodil s postižením a pobírá invalidní důchod. „Chci, aby se naučil hospodařit a věděl, co kolik stojí. Stejně by to jednou bylo jeho, tak se to jenom celé uspíšilo,“ vysvětlila pro CNN Prima News Obermaierová. Sama herečka ví, jak to je s hospodařením složité. V minulosti uvažovala dokonce o sebevraždě, k takovým myšlenkám ji dohnaly drahé energie.

Interiér chalupy je kombinací staršího i nového nábytku, především ze dřeva a přírodních materiálů. V přízemí se nachází velká kuchyně, která je moderně zařízená. Vedle ní je obývací pokoj s kamny a koupelna.

Do horního patra vede úzké dřevěné schodiště, podél něhož jsou vystaveny různé předměty, například staré žehličky. Nachází se v něm několik pokojů a také půda, která slouží jako skladiště. „Zkoušela jsem tam i sušit prádlo, ale to se moc neosvědčilo,“ prozradila herečka. K chalupě patří i velký dvůr se zahradou, kde se herečka ráda kochá přírodou.

Sdílejte článek

Přečtěte si také