Jak se staví sen: Přinese proměna starého domu Daně konečně štěstí?

Jak se staví sen - extra (4) - upoutávka

Dana si prožila své a je přesvědčená, že se jí smůla lepí na paty. Měla smutné dětství, ve vztazích zažila násilí a zklamání. Sama vychovává desetiletou dceru Terezku. Bydlí ve starém domku po rodičích, kde není moc útulno. Kuchyň je ještě původní, jediný zabydlený pokoj slouží jako obývák, ložnice a dětský pokoj. Proměny se ujaly zkušené designérky Hana a Jaroslava. Premiérový díl Jak se staví sen uvidíte v pondělí 31. ledna ve 21:40 na Primě.

Dana pracuje jako pečovatelka pro postižené seniory ve vyškovské charitě. Dřív pracovala v technických službách města, a protože to byla fyzicky těžká práce, odneslo to její zdraví. Udělala si proto rekvalifikační kurz a začala pracovat v sociální oblasti. Dana neměla na muže štěstí. Ve vztazích zažila i fyzické násilí. Když otěhotněla, přítel dítě nechtěl a přinutil ji, aby šla na potrat. Lékaři jí však zákrok rozmluvili. S přítelem se rozešla a ten se nedozvěděl, že se Terezka narodila. Dana se tak sama musela o všechno starat sama. Naštěstí má skvělého bratra Karla, který sestře hodně pomáhá. Dcera Terezka chodí do páté třídy. Až bude velká, chtěla by být zubařkou.

Dana s Terezkou bydlí ve starém domku po rodičích, kteří jsou oba neslyšící a dnes bydlí v přístavbě domu. Přežívají v základních podmínkách. Kuchyň je ještě původní, jediný zabydlený pokoj slouží jako obývák, ložnice, a zároveň dětský pokoj. V domě jsou ještě staré rozvody elektřiny v hliníku, je tam vlhko a neútulno. Jeden pokoj je nedodělaný a Dana nemá na proměnu finanční prostředky.

Dana by si přála slušně žít. Moc by chtěla novou kuchyň a pokoj pro Terezku. Ta by si zase přála, aby to maminka měla všechno spravené a netrápila se kvůli tomu. Obě mají rády moderní styl. Dana by ráda, aby byl interiér vzdušný, prosluněný. Líbí se jí bílá a šedá barva. Terezka má navíc ještě ráda černou. Jsou skromné, tak na ničem netrvají. Tady si to zaslouží velkou pomoc, a tak se designérky Hana Šmejkalová s Jaroslavou Hájkovou vrhnou na proměnu skoro všeho. Podaří se jim to zvládnout v časovém presu pěti dnů?

Na předcházející díly pořadu Jak se staví sen se můžete podívat zde.

Partnerem této sezóny pořadu je společnost Raiffeisen Stavební spořitelna.

Sdílejte článek
Štítky Jak se staví sen dům TV Prima Hana Šmejkalová Raiffeisen stavební spořitelna

Přečtěte si také