Jak se staví sen

11. ledna 2023 07:00

redakce Prima Living

Jak staví sen: První proměna nové série je zábavná, dojemná a plná praktických rad

Jak se staví sen - extra (1) - upoutávka

První proměna aktuální série oblíbeného pořadu Jak se staví sen je výzva pro zkušenou designérskou dvojici Kamilu Douděrovou a Františka Kobližku. Babička Zdeňka se sama stará o svoji vnučku Anitu, protože její maminka byla zavražděna, a bydlí spolu v jednom pokoji. Premiérový díl Jak se staví sen uvidíte v pátek 13. ledna ve 22:00 na Primě.

Paní Zdeňka Krejčíková je důchodkyně. Měla dvě děti, syna a dceru. V devatenácti letech její dcera Zdenička odešla do Itálie a žila tam téměř devět let. Našla si téměř o dvacet let staršího přítele, majitele několik barů, takže u něj i pracovala. Potom se vrátila do Česka, kde se seznámila s budoucím otcem svých dvojčat.

Nevzali se, ale nastěhovali se do společného domu. Narodila se jim dvojčata Anita a Sofie. Jenže později se ukázalo, že Sofie trpí dětskou mozkovou obrnou. Zdeňce s dvojčaty pomáhala právě její maminka, která kvůli pomoci o nemocnou vnučku nastoupila do předčasného důchodu. Babička koupila dům, kde teď žije s Anitkou. Po čase se její dcera i s dvojčaty vrátila do Itálie, kde si našla nového přítele. Jenže pak přišla paní Zdeňce strašná zpráva, že právě nový přítel její dceru zavraždil. A tak dvojčata skončila v její péči, protože o ně biologický otec nejevil zájem. Zdravotní stav Sofie se bohužel zhoršil, a tak zůstala v ústavní péči. Paní Zdeňka by péči o ni už sama nezvládla. Sofinku společně s Anitkou pravidelně navštěvují a finančně přispívají na její péči.

Samostatné pokoje pro babičku a vnučku

Dům, ve kterém babička s vnučkou bydlí, jim patří, ale dispozičně není praktický – mají jeden společný pokoj na spaní, učení apod. Dokonce spolu spí v jedné posteli. Do pořadu je přihlásila známá, která ví, že tato situace není dobrá pro žádnou z nich.

Babička s vnučkou by moc potřebovaly samostatné pokoje. A trocha soukromí by jim rozhodně pomohla na jejich společné cestě životem. Babičku Zdeňku by potěšil gramofon, Anitu kurz zpěvu nebo tance. Pro Sofii by babička chtěla zařídit pobyt v zařízení Zvoneček, které poskytuje dětem s podobným postižením nadstandardní péči a ubytování na celý život.

Emotivní příběh a bytová nouze – tak to je přesně výzva pro ostřílenou designérskou dvojici Kamilu s Františkem. V rámci rekonstrukce se musí pustit do oddělení společného spaní a vytvořit samostatné pokoje pro Zdeňku a Anitku. Babička by si také zasloužila novou kuchyň. A jako vždy budou mít na práci pouze pět dní. Těšte se na unikátní proměnu nové série – bude zábavná, dojemná a plná praktických rad.

Na předcházející série pořadu Jak se staví sen se můžete podívat zde.

Partnerem této sezóny pořadu je společnost Raiffeisen stavební spořitelna

Sdílejte článek
Štítky Itálie Raiffeisenbank Česko rada dvojče

Přečtěte si také