Bydlení slavných

28. srpna 2023 07:30

redakce Prima Living

Ještě luxusnější než doposud. Nový návrh bydlení pro Messiho zahrnuje i fotbalové hřiště

Jeden z nejslavnějších fotbalistů světa Lionel Messi (36), který v současnosti hraje za americký fotbalový tým Inter Miami CF, bydlí v luxusním sídle v Miami. Architekt Jose Veliz ovšem představil ještě pompéznější návrh. Jak by pohádkové bydlení vypadalo a jakou mu dal jeho tvůrce cenovku?

Mohlo by se zdát, že pohádkový luxus, ve kterém nyní žije fotbalista Lionel Messi, je nenahraditelný. Architekt Jose Veliz nicméně představil návrh ještě honosnějšího sídla. Palác v hodnotě 80–100 milionů dolarů (v přepočtu asi dvě miliardy korun) má tři vlastní heliporty, fotbalové hřiště a pět bazénů.

Jak vypadá Messiho současné bydlení:

„Konceptuální architektonický projekt Messiho sídla v Miami je inspirovaný logem značky Lionela Messiho s ikonický tvarem „M“ jasně viditelným z leteckého pohledu,“ uvedl Veliz k příspěvku na Instagramu, kde je vyobrazen jeho velkolepý návrh sídla. „Pro ty, kteří oceňují panoramatické výhledy, nabízí nemovitost i úžasný 360stupňový výhled na okolní přímořskou krajinu a poskytuje jedinečné spojení s krásou pobřeží Miami,“ dodává.

Jestli se ptáte, kam se v Miami takové sídlo ještě vejde, podle konceptu je dům umístěn na ostrově připomínajícím loď. Má samozřejmě přístup k vlastním jachtám, mimoto ještě pět bazénů a je koncipován jako třípatrový. Tím pádem může klidně zahrnovat luxusní garáž, fotbalové hřiště i tenisový kurt. Architekt dokonce navrhl také tři přistávací plochy pro helikoptéry, aby rozšířil možnosti dopravy.

Aby se obyvatelé vlastního pohádkového ostrova nemohli nikdy nudit, sídlo má také vlastní herny, kino či párty místnosti.

Tvar celého sídla je inspirovaný logem značky Lionela Messiho, z leteckého pohledu je tedy jasně viditelné ikonické písmeno „M“.

Návrh se samozřejmě nevyhnul také vlně kritiky. „Představte si, že přijde tsunami,“ nebo „gratuluji, toto je skvělý příklad lidské chamtivosti/síly způsobující změnu klimatu,“ zní některé z komentářů.

Jak bydlí české celebrity? Zpěvačka Lucie Bílá nás provedla svým domem:


Přečtěte si také