2. listopadu 2016 11:12
Markéta ZídkováNávod: Vyrobte si skvělý zázvorový sirup na posílení imunity podle Karolíny
Znáte ten kolotoč, když máte doma více než jedno dítě – jedno přinese infekci, od něj to chytne druhé, pak vy a tak pořád dokola.
Sklizeň všech možných plodů vpodstatě skončila, zato nastává žeň nejrůznějších infekcí a chorob. Kdo má trochu početnější rodinu, ten to zná, mnohdy si její členové až do jara předávají jednu chorobu za druhou. Někdy se člověk ani nestačí úplně vyléčit a už je zase nastydlý. Ideální je prevence, na trhu je spousta přípravků na posílení imunity, skvělá je echinacea, rakytník a hlíva ústřičná, pokud vybereme přípravky, které pocházejí z přírody.
Co ale zkusit vyrobit si vlastní sirup, který vám jednak neprovětrá pěněženku a navíc bude i chutný? Přinášíme vám recept Karolíny Kamberské. Bude chutnat dětem i dospělým, pro které máme vylepšenou variantu.
Sirup lisovaný za studena
Suroviny:zázvor skořicehřebíčekcitronmeduzaviratelná sklenice(pro dospělé navíc chilli paprička)
Postup:Oloupu zázvor a nakrájím ho na tenké plátky, případně kostičky.Opláchnu citron, oloupu, pak nakrájím na kolečka a na vrstvu zázvoru dám zase vrstvu citronu, takhle to budu vrstvit, až bude sklenice plná. Přidám skořici, hřebíček, zaliju medem (pokud je zcukernatělý, tak ho rozpustím.) Uzavřu sklenici a nechám sirup stát vchladu tři dny, například za oknem, nikoliv v chladničce. Po třech dnech přes trychtířek, sliju do skleničky přes cedník.
Můžete přidávat do čaje (ne horkého) nebo po ránu si dát lžičku.
Pro dospělé můžete recept obohatit o chilli papričku, ale pozor, aby to nebylo moc pálivé. Pak si můžete dát i panáka.
Podívejte se na video, kde postup uvidíte názorně:
(mar)
Mohlo by vás zajímat: