Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Tři základní pravidla, jak vybudovat venkovní kuchyni

Venkovní kuchyně nejen na letní grilování.
Vydáno: 31.05.2016
Venkovní kuchyně, která odolá povětrnostním vlivům, vyžaduje kvalitní obklad a materiály
Venkovní kuchyně, která odolá povětrnostním vlivům, vyžaduje kvalitní obklad a materiály Autor: Rodinná kamnářská manufaktura Temr
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Teplé počasí láká ke grilování a posezení u ohně. Užijte si možnosti své zahrady naplno a postavte venkovní kuchyň. Nejsou levné, není to jednoduché, ale je to fantastické. Můžete vařit, užívat si čerstvý vzduch a nenapodobitelnou denní i noční atmosféru nejen v létě, ale klidně celoročně. Jak tedy takovou kuchyni vybudovat.

1. Venkovní kuchyně, která odolá povětrnostním vlivům, vyžaduje kvalitní obklad a materiály, pro které nejsou změny teploty a vlhkosti žádný problém. Nejčastěji se používá kamenné nebo cihlové obložení, které do zahrady asi zapadá nejlépe, hodně používáme i jednoduché kachle a nerezová dvířka, která se hodí k minimalistickým moderním stavbám.

Bonusem této zakázkové realizace rodinné kamnářské firmy Temr je i obestavěná pec na dřevo, ve které za pár minut do křupava upečete jak pizzu, tak i jakékoli maso například v zapékací míse, čerstvou rybu nebo i domácí chléb a koláče
Bonusem této zakázkové realizace rodinné kamnářské firmy Temr je i obestavěná pec na dřevo, ve které za pár minut do křupava upečete jak pizzu, tak i jakékoli maso například v zapékací míse, čerstvou rybu nebo i domácí chléb a koláče
Rodinná kamnářská manufaktura Temr

2. „Velkorysá zahradní kuchyně se neobejde bez klasického otevřeného krbu s robustním šamotovým topeništěm, který zde slouží pro komfortní grilování, opékání, škvaření a smažení pod širým nebem.“, říká Jan Temr, z rodinné kamnářské manufaktury Temr z Brandýsa nad Labem. 

Tady strávíte hodně času
Tady strávíte hodně času
Rodinná kamnářská manufaktura Temr

3. Tip kamnáře: Pro krásné plápolání ohně v otevřených krbech si každopádně připravte vyschlé březové dřevo. Jako jedno z mála při hoření neprská uhlíky všude kolem a nabízí bohatý čistý plamen. Pro topení v zahradní pizza-peci zase hledejte tvrdší dřeva z listnatých stromů a naštípejte tenčí polínka tak, abyste dosáhli vysokých teplot potřebných pro kvalitní pečení. Pro grilování masa na roštu nebo lávovém kameni je ideální použití už hotového dřevěného uhlí nebo opět tvrdého dřeva, které vytvoří po spálení potřebné žhnoucí uhlíky.

Autor realizace i fotografie je rodinná kamnářská manufaktura Temr.

(web)

Mohlo by vás zajímat:

V této kuchyni nepřijde žádný strávník ani kuchař o svůj oblíbený televizní pořad, třeba o vaření.

Inspirace: 20 skvělých venkovních kuchyní

Bílá bude na zahradním nábytku vždy krásná

Deset nejkrásnějších zahradních posezení

Tráva k vodě patří

Ideální okrasné traviny kolem zahradních jezírek

Článek je zařazen v: venkovní kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama