Na návštěvě u herečky Pavly Dostálové: Tři věci, bez kterých se prostě neobejde

Pavla Dostálová - Living

Když přijde na styl interiéru jejího domova, sama Pavla Dostálová ho popisuje slovem „slepenec“. Může za to v dřívější době časté stěhování a aktuální nedostatek času uspořádat si pražské bydlení podle svých přání. Přesto je u ní doma moc příjemně.

Hereččin prostorný a světlý byt působí útulně a člověku je v něm dobře. A to především díky nábytku a věcem, kterými si ho vybavila. Ke třem z nich má Pavla Dostálová obzvlášť silný vztah.

Sympatická černovláska obývá byt v činžovním domě nedaleko centra Prahy. Jelikož jde o starou zástavbu, dva pokoje s kuchyňským koutem se rozkládají na velkorysých čtyřiasedmdesáti metrech čtverečních. Což v případě novostaveb, ve kterých se musejí dva pokoje vměstnat do zhruba poloviny čtverečních metrů, bývá často nemyslitelným prostorovým luxusem.

Kvůli svým pracovním povinnostem si ale Pavla Dostálová prostorného bytu v současné době mnoho neužije. Letní dny totiž tráví na place seriálu televize Prima Pálava a v bytě teď nebyla celý měsíc.

„Myslím si, že můj byt má trošku styl „slepenec“ z doby, kdy jsem se stěhovala jednou, někdy dvakrát za rok. To bylo v době, kdy jsem žila v Ostravě, když jsem tam měla angažmá. Přivezla jsem si vždycky nějaké kusy nábytku, dala si je sem a říkala jsem si, že to jednou celé uspořádám. To jednou ještě nenastalo. Už jsem tady asi tři roky a pořád mám všechno pospojované,“ svěřila webu Prima Living Pavla Dostálová.

Přesto jsou ale tři věci, které pro herečku dělají její byt domovem. Jednou z nich je světle zelené křeslo stylu „ušák“. Druhou je stůl, který vyráběl rodinný známý a nějakou dobu ho měla hereččina maminka v práci. Pokud byste čekali, že i ta třetí věc je nějaký kus nábytku, byla by taková domněnka velkým omylem.

Přišla jsem a Žaneta tu byla

Ta třetí je Žaneta, tak se jmenuje a je to figurína, kterou jsem dostala. Vždycky jsem si přála figurínu a můj dobrý kamarád Ráďa to udělal tak, že si jednoho dne přes několik lidí sehnal klíče od mého bytu. Já jsem přišla a Žaneta tu byla,“ prozradila herečka, jak se k ní do bytu dostala její současná plastová spolubydlící.

V bytě na Praze 7 bydlela nejprve Pavlina sestra, která ho také před zhruba osmi lety pořídila. Před necelými třemi roky se pak sestry v bytě vystřídaly. Jelikož od té doby se jeho podoba nezměnila, plánuje Pavla rozsáhlou rekonstrukci. „Nemám moc dobrou představivost na to, abych řekla, jak by měl můj byt vypadat. Spojila jsem se proto s architektkou, která by sem měla přijít a poradit mi. Chtěla bych byt zútulnit, protože mi přijde strohý a nedýchá na mě zkrátka útulnem. To bych chtěla změnit. Přála bych si určitě předělat kuchyň, zůstanu ale rozhodně u světlé barvy. Potřebuju kolem sebe světlo, aby mi bylo dobře,“ prozradila své plány s bytem herečka, na kterou se diváci televize Prima mohou zanedlouho těšit v roli Ivety v seriálu Pálava.

Zdroj: autorský text


Přečtěte si také